Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Az iroda is lehet otthonos, sőt!

2022.05.26. 16:35 Rovat: Gazdaság
Az iroda is lehet otthonos, sőt!

 

Sokan valamiért úgy gondolják, hogy a munkahelyi környezet esetében alap a merevség vagy éppen a ridegség. Pedig ez a legkevésbé sem igaz. Miért ne sugározhatna otthonos hangulatot az iroda? Hiszen egyáltalán nem előírás a munka és ezzel együtt a munkahely nem szeretete.

 

Éljen a funkcionalitás - és más?

 

Igen, az kétségtelen tény, hogy ott ahol a produktivitásé a főszerep és a hatékonyság is mérvadó, a funkcionalitás maradéktalan biztosítása az első. Az irodai asztal elsősorban az a terep, ahol a nagy feladatok és megoldások születnek. Szóval még jó, hogy ennek a bútornak maximális komfortot kell képviselnie túl persze az esztétikus jegyeken. A praktikusság a paraméterezhetőségben épp úgy tetten érhető, mint a minden ízében kényelmes kivitelben. Mondhatnánk azt is, hogy egy igazán testre szabott modellel még a munkavégzés is gördülékenyebb és könnyedebb. Bármilyen meglepően hangzik, de erre is képes egyetlen egy, stílusos és persze helyzethez igazított bútordarab. Amire jó ránézni és ami mögött még jobb tevékenykedni!

 

Mire figyeljünk a választásnál? Az asztal magassága legyen kényelmes a karjainknak, amikor elfoglaltuk a helyünket a székben, illetve legyen akkora, hogy a lábaink térdtől lefelé kényelmesen elférjenek alatta. Az átlagos asztalmagasság a legtöbb esetben 72 és 76 centiméter között mozog. A hosszú távú egészséghez fontos, hogy a testünk mindig kényelmes helyzetben legyen nap közben, éppen ezért nem árt kipróbálni az állómunkát, ami egy új élethelyzetet, változatos terhelést jelent.

 

A pontos méret kiválasztása kulcsfontosságú lépés. Ez nyilván attól is függ, hogy mekkora hely áll rendelkezésre? Azért általában asztalból nem kell a legkisebbet választani. A tapasztalatok arra világítanak rá, hogy a szélesebb modellek több kényelmet garantálnak, főleg hosszú távú asztal mögött ülés esetén. Szóval mindenképpen célszerű úgy készülni, hogy bármennyi idő is teljen el a kényelem csorbát egy percig se szenvedhessen. Ha ez stimmel, akkor természetesen következhetnek az esztétikus jegyek, amiket célszerű az iroda többi bútordarabjához igazítani, megtartva ezzel az amúgy jelen lévő harmóniát, vagy ha még hiányzik, akkor megteremteni azt.

 

Érdemes külön is pakolni?

 

Igen, bár a fiókok és az asztal felülete jó szolgálatot tehetnek, de az átláthatóság érdekében, ami amúgy a produktív teljesítés egyik alapja, kifizetődő taktika komódok beszerzésén is elgondolkodni, amiknek a közbenjárásával az amúgy cseppet sem szeretett rendezkedés könnyedén, gyorsan és abszolút áttekinthető módon megoldható.

 

 

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk