Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Cegléd Város Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várja

2022.01.13. 14:15 Rovat: Közlemények - Felhívások | Forrás: www.cegled.hu

Magyarországon 2022. április 3-án az országgyűlési képviselők választására és országos népszavazásra kerül sor.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait a helyi képviselő-testület választja. A tagok megbízatása a következő általános országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáig tart.

A szavazatszámláló bizottságok biztosítják a szavazókörökben a választások törvényes rendjét, fogadják a választópolgárokat, aláíratják velük a névjegyzéket, átadják részükre a szavazólapokat, a szavazás lezárását követően összesítik a leadott szavazatokat és megállapítják a választás, illetőleg népszavazás szavazóköri eredményét.

A szavazatszámláló bizottságok választott és jelölő szervezetek (pártok) által delegált tagokból állnak.

Szavazatszámláló bizottságnak választott tagja lehet az adott településen (Cegléden) lakcímmel rendelkező, a központi választási névjegyzékben szereplő magyar állampolgár.

 

Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja:

  1. a köztársasági elnök,
  2. a háznagy,
  3. képviselő, nemzetiségi szószóló, polgármester,
  4. alpolgármester,
  5. jegyző,
  6. másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja,
  7. a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint
  8. jelölt,
  9. párt tagja,
  10. a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja,
  11. a választókerületben induló jelölt hozzátartozója,
  12. a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

A munkába bevont választott szavazatszámláló bizottsági tagok részére jogszabályban meghatározott összegű (bruttó 50.000 Ft) díjazás jár.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok kötelesek megválasztásukat követően esküt tenni, és minden választás és népszavazás előtt egy félkészítő képzésen részt venni. A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagokból minden választás és népszavazás előtt a választási iroda vezetője állítja össze az egyes bizottságokat (vagyis a megválasztás nem jelenti automatikusan a bizottsági munkában való részvételt).

Felhívjuk továbbá a jelentkezők figyelmét, hogy a szavazatszámláló bizottsági munka a szavazás napján a szavazókörben hajnal 5 óra körüli időben kezdődik, és a szavazóköri eredmény megállapításáig (adott esetben késő éjszakai időpontig) tart. Kérjük, csak akkor adja le jelentkezését, ha életkorára, egészségi állapotára és foglalkozására figyelemmel vállalni tudja az egész napos aktív jelenlétet.

A szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettségük alól, erre az időre átlagbér illeti meg őket, amelyet a munkáltató fizet, a munkáltató pedig a választási szerv a tagot megillető bér és járulékai megtérítését a helyi választási irodától igényelheti a szavazást követő öt napon belül.

Választott szavazatszámláló bizottsági tagnak jelentkezni kizárólag az erre a célra rendszeresített "Jelentkezési lap" nyomtatvány pontos kitöltésével lehet. A jelentkezési lap, valamint az adatvédelmi tájékoztató letölthető a https://cegled.asp.lgov.hu internetes oldalról, illetve elérhető a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal információjánál.

A jelentkezési lap benyújtási határideje: 2022. február 4. Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal információjánál leadva, vagy a valasztas@cegledph.hu email címre szkennelve elküldve, vagy postai úton feladva úgy, hogy a jelzett határidőig beérkezzen az alábbi címre: 2700 Cegléd, Kossuth tér 1. Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal, Helyi Választási Iroda.

A jelentkezéssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatást Sziváki Ibolya választási irodavezető helyettes nyújt, hivatali munkaidőben a 06-53-511-409 telefonszámon.

 

Csatolmányok:

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk