Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

2021.04.17. 13:17 Rovat: Gazdaság
Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

Az előírt szabályok betartásával egyértelműen IGEN! 

 

A környező országokban semmi sem zajlik a szokványos, nyugodt mederben és minket, magyarokat is súlyosan érint a járvány által kialakult helyzet.

No, de mi van akkor, ha fogorvoshoz kell mennünk? Vajon biztonságban érezhetjük-e magunkat a kezelések során?

A Fixfogsor Fogászati Rendelők igazgatóját, Dr. Szabó Lászlót kérdeztük arról, hogy a fogászati rendelők milyen módszerekkel tudják leghatékonyabban biztosítani a jelenlegi helyzetben a kezelések és a páciensek biztonságát.

 

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

"A sterilitás biztosítása és a higiéniai előírások betartása a legfontosabb szempont a kezelések elvégzésénél!" -emeli ki Dr. Szabó László igazgató.

 

"A fertőzések megelőzése a legfontosabb tényező és ebben a kérdésben nem kötünk kompromisszumokat."

 

A rendelőt folyamatosan fertőtlenítjük. Ebben a vírusmentes időszakban sincs kivétel, de most még magasabbra emeltük a mércét. Kevesebb pácienst fogadunk most, melynek oka, hogy az egyes kezelések után szigorú fertőtlenítési eljárásokat alkalmazunk. A páciensek kezelései között orvosaink és az asszisztens kollégák a saját védőfelszereléseiket is cserélik.

 

Pácienseink időpontra érkeznek így -amennyire csak lehetséges- minimálisra csökkentettük a kezelésre való várakozást.

 

Hol és mikor alkalmaznak fertőtlenítést a rendelőben?

 

Először is minden, a rendelőbe érkező kolléga és páciens kézfertőtlenítést végez érkezéskor. Nemcsak pácienseink, de a kollégáink esetében is testhőmérséklet mérést végzünk. Hőemelkedéssel, lázasan senki sem tartózkodhat a rendelő területén- emeli ki, Dr. Szabó László igazgató.

 

A Fixfogsor Rendelő műfogsorok rögzítésére szakosodott intézmény. A műfogsorokat a kezelés során azonnal fertőtlenítjük, amint kivesszük a pácienseink szájából.  Elkészítés után az új protézisek a szájba való behelyezés előtt fertőtlenítési eljáráson mennek keresztül.

 

A műfogsorokat rendelőnkben miniimplantátumok behelyezésével rögzítjük. Természetesen a rögzítéshez használt implantátumokat eleve sterilizált csomagolásban tároljuk, amely tökéletes biztonságot jelent a kezelések során.

 

A Fixfogsor Rendelőben óriási előny, hogy saját fogtechnikai laboratóriumunk van, a rendelő épületében. Így a fogsorok azonnal eljutnak az orvostól a fogtechnikai laborba, ahol tökéletes fertőtlenítési eljáráson mennek keresztül. A fogsort az orvos is fertőtleníti a rendelőben és akkor is fertőtlenítjük, amikor az a fogtechnikai laboratóriumba érkezik. Azaz többszörös fertőtlenítés valósul meg. Az is fontos szempont, hogy nem kell sokat várni a fogtechnikai munkák elkészültére sem. Pácienseink a beavatkozásokkor fogsorral jönnek és fogsorral távoznak rendelőnkből, nem maradnak fogsor nélkül.

 

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

A fogtechnikai munka elkészülte után a fogtechnikus kolléga, aki a fogsorral dolgozott újra fertőtleníti a fogsort a laborban, majd visszaviszik a protézist az orvosnak.

 

Az asszisztensek kollégák fertőtlenítik a rendelőben a fogsort, mielőtt az a páciens szájába visszakerül.

 

Minden eszköz sterilizálásra kerül, amit a kezelés során használ a fogorvorvos. Ehhez egy kiváló berendezést használunk, amit autoclavnak neveznek. Ez a gép magas hőmérsékleten és nyomáson, vízgőz által tökéletesen sterilizálja a kezelés során használt eszközöket.

 

Nemcsak a kezelés során használt kéziműszerek kerülnek fertőtlenítésre, hanem minden olyan védőeszköz, ami többször használatos. Azaz minden eszköz sterilizálásra, fertőtlenítésre kerül, amit emberi kéz megérint.

 

Így pácienseink tökéletes biztonságban vannak, az eszközökről sem kerülhet semmiféle kórokozó a szájba.

 

További óvintézkedés a teljes védőöltözetbe való munkavégzés, mely egyébként kollégáink számára nem igazán kellemes viselet, mivel ezekben a mozgás, a tökéletesen szűrő maszk alatt pedig a légzés is nehezebb.

Többféle védőeszközt használunk. Ilyenek például a védőruházat, gumikesztyű, megfelelő orvosi szájmaszk és pajzs, illetve a védőszemüveg.

 

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

Azok az eszközök, amiket nem lehet vagy nem célszerű fertőtleníteni, azok egyszer használatosak és a kezelés után megsemmisítésre kerülnek. Ilyen például a kezelések során használt gumikesztyű és a szájmaszk.

 

Nem csak az eszközöket és a bútor illetve padló felületeket lehet és kell fertőtleníteni a fogászati rendelőkben, hanem a levegőt is. Ezt mi egy speciális, modern és nagy teljesítményű (nem háztartási célra gyártott) légfertőtlenítő berendezéssel oldjuk meg.

 

Magát a fogorvosi széket is fertőtlenítjük minden kezelés után, amibe a pácienseink beleülnek. Ezért két kezelés között némi időt szükséges hagyni, amíg kollégáink elvégzik az ezzel kapcsolatos feladatokat.

 

Nálunk a Fixfogsor Rendelőben a kezelőhelyiségek egymástól elszeparálva vannak kialakítva, így a kezelések során minimális a személyzet, akivel páciensünk találkozik.

 

Pácienseink és saját kollégáink biztonsága a legfontosabb!

 

Olyan intézkedéseket foganatosítottunk, amelyek minimálisra csökkentik annak lehetőségét, hogy kezelés közben bárki megfertőződhessen. 

 

"Az előzőekben említett fertőtlenítési protokollunkból is kitűnhet, hogy minden pácienst potenciális fertőző betegnek kell tekintenünk ahhoz, hogy a biztonságot legmagasabb szinten tudjuk tartani"- erősítette meg a Fixfogsor igazgatója. 

 

Ez egyébként nem jelent újdonságot nekünk. Járványmentes időszakban is ezzel a szemlélettel dolgozunk.

A fogászatok rendelkeznek infekciókontroll protokollal, amely pontosan leírja a higiéniai követelményeket és szigorúan szabályozza azok betartását. 

 

A Fixfogsor Rendelő a protézisrögzítés területén végzett innovatív fejlesztéseiért és minőségi fogászati tevékenységéért számos kitüntetésben részesült- teszi hozzá Dr. Szabó László- és ehhez a tevékenységhez szorosan hozzátartozik a magas színvonalú higiénia biztosítása is.

Ennek is köszönhetők a fogbeültetéssel kapcsolatos sikereink és az, hogy már több mint 4000 páciens választotta a Fixfogsor Protézisrögzítési eljárást.

 

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

Ha érdekli a műfogsorrögzítési eljárás, további információkért KATTINTSON IDE: https://fixfogsorsales.hu/

 

Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

 Biztonságosak a fogászati kezelések a vírusok időszakában?

Műfogsor problémája van? Ragasztania kell? Mozog, kiesik a fogsora?

 

Megoldásért kattintson ide: https://fixfogsorsales.hu/

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk