Ceglédinfo

Hír, program

Karmesterkurzus - majd zárókoncert Cegléden

2019.06.10. 11:30 Rovat: Kultúra
Karmesterkurzus - majd zárókoncert Cegléden

Ismét nemzetközi bravúrra készülnek a Szolnoki Szimfonikusok. A zenekart működtető Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. 2019. június 11-15. között Nemzetközi Karmesterkurzust szervez Martfűn. A mesterkurzus egy olyan nemzetközi színvonalú kulturális projekt, ahol a résztvevők akadémiai szintű képzésben részesülnek.

Az oktatás színvonalának biztosítéka Alpaslan Ertüngealp karmester, a SZOLNOK MASTERCLASS művészeti vezetője, valamint zsűritagja a 2017-ben megrendezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek.

 

A SZOLNOK MASTERCLASS bázisát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alkotja. Az ötnapos kurzus, és az azt követő koncert kiemelkedő lehetőség az ide utazó hazai és külföldi fiataloknak, akik karmesteri tanulmányokat folytatnak vagy éppen pályájuk elején tartanak. A stúdium különlegessége a helyszín, ahol a művészek a természetben, a nagyváros zajától messze el tudnak mélyedni a művészeti munkában, s ezáltal meg tudják találni a belső harmóniát.


Ahány nép annyi szokás és zenei kultúra. Ezt a sokszínűséget képviseli a zene területén a SZOLNOK MASTERCLASS. A Szolnoki Szimfonikusok nevével jelzett nemzetközileg is elismert karmesterkurzus zárókoncertjére június 16-án 19 órakor a ceglédi Kossuth Művelődési Központban kerül sor, ahol a világ több pontjáról - Brazília, Franciaország, Tajvan, Olaszország - érkező hallgatók mutatják be tudásukat a nagyérdeműnek a Szolnoki Szimfonikusok közreműködésével. A zenekar elkötelezett híve a zenei edukációnak, a komolyzene népszerűsítésének, ezért minden zeneiskolást és zeneszeretőt nyitott kapukkal várnak.

 

Az est folyamán a zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével. A hangversenyre a belépés díjtalan!


Repertoár:


Erkel: Hunyadi - nyitány
Weber: Euryanthe - nyitány
Beethoven: Egmont - nyitány
Kodály: Marosszéki táncok
Mendelssohn: Szentivánéji álom - nyitány és scherzo
Dukas: A bűvészinas
Brahms: I. és III. szimfónia (részletek)
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei (részletek)

 

Fotó: Szokolai Attila

(Szolnoki Szimfonikus Zenekar Cegléden, 2017)

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk