Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Legendás járgányok, amiket a tévéképernyő tett népszerűvé!

2024.07.15. 10:40 Rovat: Kultúra
Legendás járgányok, amiket a tévéképernyő tett népszerűvé!

A filmek és televíziós sorozatok megannyi felejthetetlen autót varázsoltak rajongottá, amelyek az évek során kultikus státuszra tettek szert. Ezek az ikonikus járművek nem csupán a történeteket színesítették a jelenlétükkel, hanem nem egyszer önálló karakterrel is gazdagodtak, sok esetben egy adott film vagy sorozat szimbólumává váltak.

 

Melyek az autóipar celebjei?

 

A DeLorean DMC-12 a Vissza a jövőbe (Back to the Future) trilógiának köszönhetően vált világhírűvé. Az időutazó autó, amelyet Dr. Emmett Brown és Marty McFly használt, mára a popkultúra elengedhetetlen részévé vált. A DeLorean rozsdamentes acél karosszériája és jellegzetes szárnyas ajtói azonnal felismerhetők. Bár a valóságban a DeLorean gyártása nem volt hosszú életű, a filmnek hála örök mementó marad az autórajongók szívében.

 

Az Aston Martin DB5 talán a legismertebb autó, amely valaha James Bond birtokában állt. Az 1964-es Goldfinger című moziban debütált, és azóta több Bond-filmben is szerepelt. Az elegáns dizájn és a számos beépített kémfelszerelés - mint például a forgatható rendszámtábla és a géppuskák - egyaránt hozzájárultak a DB5 legendás státuszához.

 

A Knight Rider sorozatban szereplő KITT (Knight Industries Two Thousand) egy futurisztikus, intelligens autó volt, amelyet Michael Knight vezetett. A KITT-et egy módosított 1982-es Pontiac Firebird Trans Am testesítette meg. Az autó mesterséges intelligenciával volt felszerelve, és számos hihetetlen funkcióval rendelkezett, mint például az önvezetés és a beszéd. KITT karaktere és képességei miatt a Knight Rider legendás magaslatokba emelkedett.

 

A Batmobile, Batman ikonikus járgánya számos változáson ment keresztül az évek során, a képregényektől kezdve a televíziós sorozatokon át a mozifilmekig. Az 1966-os Batman TV-sorozatban a Batmobile egy módosított Lincoln Futura volt, míg a modern filmekben, mint például a Christopher Nolan-féle Sötét lovag trilógiában a jármű inkább egy harci tankhoz hasonlított. A Batmobile mindig is Batman arzenáljának egyik legfontosabb eleme maradt.

 

A General Lee egy 1969-es Dodge Charger, amely az 1970-es és 1980-as évek népszerű televíziós sorozatában, A Hazárd megye lordjai (The Dukes of Hazzard) szerepelt. Az autó jellegzetes narancssárga színe és a tetején látható konfederációs zászló azonnal felismerhetővé tette. A General Lee híres volt a hihetetlen ugratásairól és a menekülésekről, amelyek minden epizód elengedhetetlen részét képezték.

 

Az Ecto-1 egy 1959-es Cadillac Miller-Meteor Futura Duplex, amelyet a Szellemirtók (Ghostbusters) című filmben használtak. Az autó jellegzetes szirénája és felszerelései, valamint a filmben betöltött szerepe miatt vált híressé. Az Ecto-1 nélkülözhetetlen része volt a Szellemirtók csapatának.

 

Megéri egy sztárautóba invesztálni?

 

Abszolút igen! A fenti példák azt bizonyítják, hogy akár régebbi gyártású típusokban is jó ötlet gondolkodni. Ám még az örömteli beruházást megelőzően ildomos a carvertical.com/hu/alvazszam-lekerdezes oldalt tudatosan alkalmazni. Nyilván nem az eladó megbízhatóságának megkérdőjelezése a cél, sokkal inkább a biztos adatok begyűjtése, amik alapján már nem nehéz meghozni a legendás döntést. A lekérdezés nyomán nyilvánvalóvá válhat, hogy az autó pontosan milyen múlttal rendelkezik, szenvedett-e balesetet, esetleg gyűjtötte-e a büntetéseket, valamint a teljesítményre vonatkozó információk sem rejthetőek véka alá.

Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk