Ceglédinfo

Hír, program

Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

2020.03.02. 19:22 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

Az utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa, és távlovaglásban is szép eredményeket ér el - a harminckilenc éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál munkatársa, az olimpiai ezüstérmes judobajnok felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt a lapnak.

Judoinfo rendhagyó játékában a pályafutása során megszerzett pontokat tekintve Ungvári Miklós lett minden idők legeredményesebb magyar judósa. "Nehéz megfogalmazni, hogy milyen érzések kavarognak bennem, meghatódok, ha a címre gondolok. Hatalmas megtiszteltetés, úgy érzem beérett az elmúlt harminc év munkája. Mindig is szerettem volna példát mutatni, inspirálni a fiatalokat a mindennapos mozgásra" - kezdte a Lokálnak Ungvári Miklós, akit decemberben nagy megtiszteltetés ért: Cegléden róla nevezték el a judocsarnokot.Miklós közel a negyvenhez ötödik, egyben utolsó olimpiájára készül. "Egyelőre képlékeny, hogy kijutok-e az utolsó olimpiámra, de nem adom fel. Szeretném elérni azt, amit megálmodtam. Hiú ábrándokat azonban nem kergetek, tisztában vagyok azzal, hogy már erősen a határokat súrolom, de ha Isten is úgy akarja, ott leszek Tokióban. Csak reménykedni tudok, hogy sikerül" - vallott az olimpiai ezüstérmes judós, aki hetente nyolc-tíz alkalommal edz.

"Soknak érzem, lehet, hogy le kéne venni öt-hat edzésre, de túl kevés az idő a kísérletezéshez. Nehéz meghatározni, mert nincs hasonló korú versenyző, akitől tanácsot tudnánk kérni. Jelenleg úgy csináljuk a dolgokat, ahogy azt gondoljuk, érezzük. Próbálok hasonló sportágak között párhuzamot vonni. Reméljük ez elég lesz" - folytatta.

 


Ungi tisztában van a képességeivel, ezért a tervei szerint az olimpia után visszavonul. "Mindenképpen szeretnék a judo közelében maradni, de majd a sors eldönti. Picit lehangoló számomra a gondolat, hogy akkor harminc év után hogyan tovább... Nehéz otthagyni ezt a nagy szerelmet. Próbálok más sportágban kibontakozni. Korábban ugrattam, most pedig távlovaglást űzök. Voltam már országos harmadik helyezett, idén - ha lesz olyan lovam - megpróbálkoznék az Európa-bajnoksággal. A másik nagy kérdőjel bennem a családalapítás, amire a sport miatt eddig nem került sor, pedig már nagyon itt az ideje. Csodálatosak a sikerek, de nem adják meg azt az érzést, amit egy gyermek születése. Vágyom az apaságra, amivel biztosan egy újabb értelmet nyerne az életem."
Ungvári Miklós tavaly az Exatlon Hungary műsorának bajnokcsapatában versenyzett. A sportoló a mostani szériát is követi. "Ha időm engedi mindig megnézem, és természetesen a pirosaknak szurkolok. Szilveszter volt a kedvencem, kiesése után pedig Zsolt. Sok szép emlékem van Dominikáról, a csapatom tagjai közül pedig Timivel, Patrikkal, Rajmunddal, Krisztiánnal, Pankával és Renivel rendszeresen beszélünk, időnként találkozunk is."

 

Forrás és fotók: Lokál / judinfo.hu
Kiss Nóra írása

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk