Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Hogyan érjük el vevőinket online?

2020.07.29. 17:57 Rovat: Gazdaság
Hogyan érjük el vevőinket online?

Manapság szinte már nélkülözhetetlen, hogy vállalkozásunkkal valamilyen módon megjelenjünk az interneten. Ha a potenciális vásárlók, ügyfelek keresnek valamit, akkor nagy valószínűséggel online teszik mindezt és jó, ha a mi vállalkozásunk is megtalálható.

 

Több-kevesebb munkával mi is egyszerűen megjelenhetünk online. A lehetőségeket aszerint mérlegeljük, hogy mennyire fontos számunkra a jelenlét, valamint mennyi erőforrásunk van erre. Szerencsére több módszer közül is választhatunk.

 

Google Cégem

 

Ez a legegyszerűbb megoldás, de főként egy helyi vállalkozás számára annál hasznosabb lehet. Egy regisztrációt követően weboldal nélkül is megjelenhetünk a Google találati listájában névvel, címmel, térképpel, fotókkal és hasznos információkkal az üzletünkről, melyeknek köszönhetően könnyedén megtalálhatnak minket a potenciális látogatóink. Érdemes minél pontosabban kitölteni az adatlapunkat és mindig naprakészen tartani ezt a lehető legjobb eredmény érdekében. Azaz ha például változik a nyitvatartásunk, akkor ne felejtsük el mielőbb módosítani, hogy aki a Google Cégem adatlapunk alapján választ minket és jön el az üzletünkbe, az biztosan nyitva is találja.

 

Facebook oldal

 

Egy másik lehetőség az online jelenlétre, ha létrehozunk valamilyen üzleti közösségi média oldalt. Lehet ez Instagram fiók is, de talán a Facebook oldal a legfelkapottabb Magyarországon a vállalkozások körében. Ehhez sem kell nagy erőfeszítés, csak regisztrálunk az oldalra cégként és már kezdhetjük is a névjegyünk kitöltését és a kommunikációt. Itt is az az elv érvényesül, mint a Google Cégem fióknál, hogy mindig tartsuk naprakészen a profilt, valamint nem árt rendszeresen kommunikálni a közönségünkkel. Olyan tartalmakat osszunk meg, melyek hasznosak lehetnek számukra vagy érdeklik őket, hiszen csak így tudunk jó benyomást kelteni bennük és ha nem is rövid, hanem hosszútávon, de megismertetni őket a cégünkkel, márkánkkal és elérni, hogy nálunk vásároljanak, vagy a mi szolgáltatásainkat vegyék igénybe. Ha nincs is ennyi időnk és energiánk az oldal kezelésére, legalább hozzuk létre a profilt és az alap adatokat adjuk meg, valamint ha kell, frissítsük! Így legalább azt elérhetjük, hogy ha valaki a cégünket keresi, akkor meg fog találni minket az interneten és kaphat információkat arra vonatkozóan, hogyan vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Weboldal

 

Amennyiben ennél komolyabb online megjelenés a cél, akkor készítsünk weboldalt a cégünk számára! Itt sokkal több lehetőségünk nyílik az információmegosztásra és a márkaépítésre egyaránt. Viszont kicsit nagyobb munka is az elkészítése, mint regisztrálni egy Google Cégem fiókot. Szükségünk lesz hozzá egy domain névre és egy webtárhelyre, majd -akár ingyenes- sablonok segítségével magunk is elkészíthetjük az oldalt, de bízhatjuk profikra is a feladatot. Számos weboldalkészítő céget találhatunk, akik biztosan szívesen segítenek. Az alap koncepciót és hogy mit, milyen formában szeretnénk megjeleníteni a honlapunkon, azt nekünk kell kitalálni. Az egyszerű bemutatkozó oldalaktól kezdve egészen az összetett, animációkat tartalmazó, online vásárlásra is lehetőséget adó webshopokig bármi lehet a cél.

 

Az online jelenlét manapság nagyon fontos, szinte minden cég számára nélkülözhetetlen. Szerencsére mára számtalan lehetőség közül választhatunk, erőforrásainktól és céljainktól függ, hogy milyen módon szeretnénk megjelenni. Egy azonban biztos: éljünk a lehetőséggel!

 

Forrás: Rackhost.hu

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk