Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

NSO: Özbas Szofi eligazolt Ceglédről

2020.07.14. 14:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Bíró Tamás és Özbas Szofi a marrákesi junior-világbajnokságon/Forrás: IJF

"Fájó, hogy ennyi év közös munka után még csak köszönésre sem méltatott minket, búcsú nélkül váltunk el" − mondja a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás az ifjúsági olimpiai bajnok, junior−vb-aranyérmes Özbas Szofi átigazolásával kapcsolatban.

Fontos fejezet zárult le a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának és egykori versenyzőjének, a 18 éves Özbas Szofinak az életében: a tavaly a junior világ- és Európa-bajnokságot, valamint az U23-as kontinensviadalt egyaránt megnyerő ifjúsági olimpiai bajnok sportoló a Békés Megyei Kano Judo SE csapatába igazolt. A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes cselgáncsozó leszögezte: ez az ő magánügye, nem nyilatkozik az átigazolásának okáról.

 

Emiatt csak az egyik oldal álláspontját olvashatjuk, Bíró Tamás, a ceglédi klub vezetőedzője így vélekedik a történtekről:

 

"Nem szép a történet. Már egy évvel ezelőtt borítékolható volt, hogy ez bekövetkezik, amikor nem volt hajlandó aláírni a szerződését. Rendszeresen problémát jelentett a pénz: egyesületünk nem dúskál a forrásokban, esetében azonban megoldható lett volna a korrekt fizetés. A probléma abból adódott, hogy a kontraktust egyoldalúra akarta formálni; természetesen úgy, hogy felé billenjen a mérleg nyelve. Az általunk meghatározott feltételeket tehát nem akarta vállalni; különös tekintettel az edzések mennyiségére és az edzőtáborokban, versenyeken való részvételre. Meglepett, hogy Békéscsabára igazolt, én ugyanis azt hittem, valamelyik nagyobb klubot választja. Feltételezem, hasonló okok miatt nem került erre sor... Sejtésem szerint feszültséget okozott volna a nagyobb egyesületekben, ha nem ugyanazt a munkát végzi, mint a többiek. Arról azonban fogalmam sincs, miként folytatódik a története, hiszen Budapestre jelentkezett egyetemre, nappali tagozatos diákként, szeptemberben induló képzésre."

 

Bíró ennek ellenére a legjobbakat kívánja Özbasnak.

 

"Egykori tanítványunk,Szabó Brigitta 2002-ben nyert junior-világbajnokságot, ezt követően igazolt el tőlünk. Sajnos a felnőttmezőnyben már nem tudta kamatoztatni tehetségét, és a súlycsoportjában olyan cselgáncsozók zártak az olimpia dobogón, akiket utánpótláskorúként könnyedén legyőzött. Őszintén remélem, hogy Szofi esetében másképpen alakul a helyzet, megtalálja a számításait, és sikeres életet élhet. Az persze fájó, hogy ennyi év közös munka után még csak köszönésre sem méltatott minket, búcsú nélkül váltunk el."

 

Forrás: nso.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk