Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Lakossági tájékoztató - Bontsa a vonalat!

2020.03.31. 10:57 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/Forrás: egerhirek.hu)

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus terjedésével megjelentek a témával kapcsolatos csalások, melyek elsősorban idős honfitársaink kiszolgáltatottságára, félelmére alapoznak.

A vírussal kapcsolatban új ötlettel jelentek meg a csalók. A legújabb módszer szerint idős embereket hívnak fel azzal a céllal, hogy a helyi gyógyszertár úgynevezett "vírus megelőző csomagot" küld számukra futárral, akinek cserébe át kell adniuk 12-15 ezer forintot.

 

Felhívjuk idős lakosaink figyelmét, hogy a vírussal összefüggésben, vagy arra való hivatkozással, terméket eladni kívánó anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsák meg! Ne dőljenek be a csalóknak és ne váljanak áldozattá!

 

Amennyiben Ön egyedül él, és nincs olyan családtagja vagy rokona, aki segíteni tudna az alapvető élelmiszerek, higiéniás kellékek beszerzésében, és a gyógyszerek kiváltásában, kérje megbízható szomszéd segítségét, vagy az önkormányzattól kérjen segítséget. Csak azt a személyt engedje be, akit a segítségnyújtásra kijelöltek az önkormányzatnál.

 

Fontos kiemelni, hogy a koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyelőre nem létezik, így az sem a gyógyászati segédeszközboltokban, sem telefonon, sem személyesen nem kapható!

 

Amennyiben úgy gondolja, csalás áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget!

 

Kérjük továbbá az érintett 65. év feletti ceglédi lakosokat, akik segítségre szorulnak és nincsen segítőjük, hozzátartozójuk, hogy hívják bizalommal a városi zöldszámot, és kérjenek segítséget a rendelet által meghatározottak tekintetében:

 

0680/200-064

 

Figyelmeztessük a környezetünkben élő idősebb honfitársainkat, vigyázzunk egymásra!

 

Cegléd Város Önkormányzata

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk