Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Helytelen állattartás: kiemelt ellenőrzést tartottak

2020.02.09. 11:25 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Helytelen állattartás: kiemelt ellenőrzést tartottak

A helytelen állattartás miatt végeztek ellenőrzéseket az Ugyerban egy héttel ezelőtt. A kontroll a hatóságok összevont akciójának keretében történt - tájékoztatott a terület képviselője, Tarr Felicián, akinek körzetében több bejelentés is érkezett, ami indokolttá tette az intézkedést.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

Nemrégiben az ebek nem megfelelő tartási körülményei miatt tartottak ellenőrzést az Ön körzetében. Mi tette szükségessé és mennyire égető a helyzet?

 

Hatósági állatorvos, Közterület felügyelet, Mezőőrség, Gyepmester és a Rendőrséggel közös összehangolt akció keretében történt. A körzetben évről évre tapasztalható a gazdátlan vagy gazdával rendelkező, ám szabadon kószáló ebek száma, valamint lakossági jelzések és bejelentések tették szükségessé. A körzetet tekintve véleményem szerint ez az egyik leginkább érintett terület, a nem megfelelően tartott és gazdátlan ebek előfordulását tekintve.

 

Hogyan értékeli az akció sikerességét? Várhatóak-e a jövőben további hasonló intézkedések?

 

Sajnos viszonylag rövid idő alatt szinte megtelt a kutyákkal a gyepmester járműve, és előfordult, hogy sokszor nehezen, vagy nem sikerült minden erőfeszítés ellenére az ebek elkapása, begyűjtése. Ennek okán is, valamint az ugyeri körzetrész érintettsége miatt további ellenőrzések várhatóak, és tervezettek is. Bízom benne, hogy a begyűjtött kutyák nagy része oltás és a szükséges állategészségügyi teendők elvégzése után szerető gazdákra lelnek.

 

Milyen egyéb, megoldásra váró feladatokat tart a legfontosabbnak a körzetében?

 

Számos megoldandó feladat van, amelyekre a rendelkezésre álló lehetőségek legjobb kihasználása mellett, közös munkával megoldást kell találnunk. Itt elsősorban az utak, utcák állapotára, járhatóságának javítására gondolok, valamint közvilágítás bővítésére, mind a kül- és belterületi részeken egyaránt.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk