Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Lezajlott a XV. Elekes Emléktorna nagyobb korosztályainak megmérettetése

2020.02.03. 10:26 Rovat: Sport
Lezajlott a XV. Elekes Emléktorna nagyobb korosztályainak megmérettetése

A szokásoknak megfelelően idén is két teljes hétvégén keresztül kerül lebonyolításra az Elekes Józsefről elnevezett labdarúgó emléktorna a Gál József Sportcsarnokban.

 
 

Az első hétvége az U13, U15, U17 és U19-es korosztályoké volt. Szombat délelőtt az U13-as csapatok kezdték meg az idei kiírást. Ebben a korosztályban a Ceglédi VSE két csapata, a Monor SE, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, a Soroksár SC, a Nagykőrösi Kinizsi és az Üllői DSE csapatai mérték össze tudásukat.

Sajnos két vereséggel indul a hétvége a ceglédi csapatok számára, egyes csapatunk a tornán újoncnak mondható Soroksártól, a kettes csapatunk a Kecskeméti LA-tól szenvedett vereséget. Az egyes gárda számára azonban után két szép győzelem következett a Nagykőrös (8:0), majd az Üllő (6:0) ellen. Ezzel biztosították helyüket az elődöntőben, ahol a KLA-val találtak szemben magukat.

A kecskeméti csapat végig uralva a mérkőzést győzedelmeskedett és döntőbe jutott, ahol a másik ágról bekerülő Monor várt rá. A két csapat a csoportban már találkozott korábban, akkor a kecskemétiek 6:2-re felülmúlták riválisukat. De előbb a bronzmérkőzésről…

A mi fiaink is egy korábbi ismerőssel találták szemben magukat, az első mérkőzésen győzedelmeskedő Soroksárt kellett volna legyőzni. Nagyot küzdöttek a srácok, de a Soroksár újabb győzelme azt jelentette, hogy érem nélkül marad idén a csapat.

A döntő nem várt izgalmakkal szolgált a nézők számára, hiszen a csoportmérkőzésen elszenvedett sima vereség után most nagyon összeszedte magát a Monor és remekül játszva 3:3-as döntetlent ért el az akadémia csapat ellen. A büntetőrúgásokból a Monor jött ki végül győztesen, így ők nyerték az idei Elekes Emléktorna első korosztályát.
 
Helyezések: 1.Monori SE, 2. Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, 3. Soroksár SC, 4. Ceglédi VSE 1, 5. Nagykőrösi Kinizsi, 6. Ceglédi VSE 2, 7. Üllő DSE
 
Gólkirály: Losó Bálint (Soroksár SC)
Legjobb kapus: Bán Balázs (Monor SE)
Legjobb játékos: Gyenes Róbert (KLA)
Legjobb ceglédi játékos: Sebők Barnabás
 
 
Szombat délután az U17-es korosztály következett, ahol a ceglédi csapat mellett a Monori SE, a Kecskeméti LC, a Pilis LK és a Duna Aszfalt Tiszakécske szerepelt.

Csapatunk az első mérkőzést simán nyerte 4:0-ra a Pilis ellen, majd a folytatásban a Tiszakécskét (6:0) és a Kecskeméti LC-t (4:3) is legyőzte. Hozzájuk hasonlóan a Monor is megnyerte első három mérkőzését, így ez azt jelentette, hogy a körmérkőzéses lebonyolításban zajló tornán az utolsó előtti Ceglédi VSE - Monori SE mérkőzés dönthetett az aranyérem sorsáról.

Ennek megfelelő is volt a két csapat összecsapása, ahol a hazaiak két gólos előnyre tettek szert. A Monor az utolsó percben ugyan szépíteni tudott, de ez már későn érkezett, ezzel az U17-es alakulat itthon tartotta az aranyérmeket és a győzelemért járó trófeát!
 
Helyezések: 1. Ceglédi VSE, 2. Monori SE, 3. Kecskeméti LC, 4. Pilis LK, 5. Tiszakécske

Gólkirály: Bodzsár Márkó (Ceglédi VSE)
Legjobb kapus: Schwarcz Dániel (Ceglédi VSE)
A torna legjobb játékosa: Csőke Attila (Monori SE)
Legjobb ceglédi játékos: Szebeni Dávid
 
 
Vasárnap az U15-ös csapatok indították a napot. Itt is két ceglédi csapatot láthatott a közönség, az U15-ösök mellett az eggyel fiatalabb U14-es korosztály is kipróbálta magát a tornán. A két gárdánknak a Monori SE-vel, a Kecskeméti LC-vel, a Soroksár SC-vel, a Duna Aszfalt Tiszakécskével és a BVSC együttesével kellett felvenniük a kesztyűt.

Jól is indult a nap, hiszen az első percben vezetést szerzett U15-ös csapatunk, de a mérkőzés végére, sajnos 5:4-es eredményt mutatott az eredményjelző a Monori SE javára. A második mérkőzésen U14-eseink szenvedtek vereséget a Soroksár ellen. A folytatásban az U15-ös ceglédi gárda 4:1-re múlta felül a BVSC-t így számára ez az elődöntőbe jutást jelentette.

A kicsik nagyot küzdve, a Kecskeméti LC ellen vezetve ugyan, de két vereséget szenvedtek a nagyobbak ellen, így ők nem voltak érdekeltek az elődöntőkben. Ahol U15-ös csapatunkra a Soroksár várt. A színvonalas, izgalmas mérkőzésen döntetlen született, így jöhettek ismét a büntetők, amiből szombaton egyszer már rosszul jöttünk ki az U13-as korosztályunkkal. Sajnos ez a párbaj sem alakult jobban, miután a negyedik büntetőt a Sori értékesítette, mi pedig nem. Így maradt a bronzmérkőzés, ahol a Tiszakécske csapata ellen sima, 8:3-as győzelmet aratva megszereztük a bronzérmet.
 
Helyezések: 1. Monori SE, 2. Soroksár SC, 3. Ceglédi VSE U15, 4. Tiszakécske, 5. BVSC, 6. Kecskeméti LC, 7. Ceglédi VSE U14
 
Gólkirály: Bálint Dominik (Monori SE)
Legjobb kapus: Szabó Hunor (Soroksár SC)
Legjobb játékos: Kovács Kolos (Ceglédi VSE U15)
Legjobb ceglédi játékos: Valkai Zsolt (Ceglédi VSE U15)
 
 
A hétvége zárása szokás szerint a legnagyobbak, az U19-es fiatalok megmérettetése, ahol a ceglédi legényeket az első négy hely valamelyikére várhattuk.

Ennek megfelelően is indult a torna, az első mérkőzésen sima győzelemmel kezdtünk a Kecskeméti LC ellen, majd a folytatásban sajnos egy szabadrúgásból kapott góllal 2:1-re kikaptunk a Tiszakécskétől, ami azt jelentette, hogy az erős másik csoport első helyezettje várt ránk az elődöntőben.

Ellenfélként a Soroksár várt minket a legjobb négy között, de hiába a két gólos vezetés, végül a bronzmeccsel kellett beérnünk. Ott pedig azzal a Tiszakécskével kellett összemérnünk a tudásunkat, akik 2:1-re legyőztek minket a csoportban. Nehéz lenne a mérkőzést pár mondatban leírni, finoman szólva is fordulatos volt, a végeredmény 6:6 lett. Jöhettek a már jól ismert büntetők. Miután Klemenc Gergő egyet megfogott, végül mi örülhettünk a bronzéremnek.

A döntő szintén kiélezett mérkőzést hozott a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Soroksár között. A Kecskemét megszerezte a vezetést, de a Soroksár végül egyenlíteni tudott. A találkozó 2:2-es döntetlennel zárult, itt is nézhettük a pisztolypárbajt a büntetőknél. A szétlövést végül a Soroksár nyerte 2:0-ra.
 
Helyezések: 1. Soroksár SC, 2. Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, 3. Ceglédi VSE, 4. Duna Aszfalt Tiszakécske, 5. Kelen SC, 6. Kecskeméti LC
 
Gólkirály: Lovas Kristóf (Tiszakécske)
Legjobb kapus: Opavszki Máté (Kecskeméti LA)
Legjobb játékos: Füzesi Zoltán (Soroksár SC)
Legjobb ceglédi játékos: Pintér Szabolcs
 

Az U19-es mérkőzésekkel véget ért a XV. Elekes Emléktorna első hétvégéje. Élvezetes mérkőzéseket láthattunk minden korosztályban. Ami pedig külön öröm számunkra, hogy a négyből három korosztályban is a dobogóra tudtunk állni.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk