Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Özbas Szofi 2019 legjobb magyar judósa

2020.01.09. 14:37 Rovat: Sport
Özbas Szofi 2019 legjobb magyar judósa

A Judoinfo szerkesztősége immár tizennegyedik alkalommal hirdeti ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Az idén is - akárcsak az elmúlt öt évben - három kuratóriumi tag, illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számított. A végeredmény: Özbas Szofi volt 2019 legjobb judósa Magyarországon!

Az esztendő számunkra leginkább várt hazai versenye az ötödik magyarországi Grand Prix-viadal volt. A Papp László Budapest Sportarénában ismét ragyogó hangulat fogadta legjobbjainkat, akik mindhárom napon szereztek érmet: Karakas Hedvig, Ungvári Attila és Sipőcz Richárd is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A minszki Európa Játékokon Ungvári Attila kilenc esztendő után állhatott fel ismét az Európa-bajnoki dobogóra, bronzérmet szerzett. A tokiói világbajnokságon Tóth Krisztián folytatott egy bravúros sorozatot: hatodik egymást követő világbajnokságon került be a legjobb nyolc közé, ezúttal az ötödik helyen zárt. A Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken, illetve a Continental Open-viadalokon a mieink összesen két arany-, öt ezüst- és tizenkét bronzérmet gyűjtöttek.

A magyar utánpótlás valósággal tarolt a világversenyeken: az ifjúsági Európa-bajnokságon Farkas Bence és Mamira Luca ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet nyert, az ifjúsági világbajnokságon Mamira Luca nyakába aranyérem került, Kriza Anna pedig bronzérmes lett.

A junior Európa-bajnokságon Özbas Szofi a dobogó első, Gőz Roland a második, Vég Zsombor és Sipőcz Richárd pedig a harmadik fokára állhatott, s ezt a pazar teljesítményt ők négyen a marrakesi világbajnokságon is megismételték.

Az évvégi U23-as Európa-bajnokság éremtáblázatának második helyén zárt Magyarország, nem véletlenül: Özbas Szofi, Gőz Roland és Sipőcz Richárd is Európa-bajnok lett, Tóth Benedek és Szigetvári Mercédesz pedig a harmadik helyen végzett.

Az "idősebbek" is kitettek magukért, a marrakesi veterán világbajnokságon Göndöcs Attila és Nagy-Hinst András ezüst-, Vészi Klára és Szőcs László bronzérmet szerzett, a Las Palmas-i kontinensbajnokságon Vészi Klára és Sinka Szabolcs Európa-bajnoki címet szerzett, a dobogó második fokára állhatott Zatik József és Szőcs László, s a mieinknek három bronzérem is jutott, Göndöcs Attila, Horváth Tamás és Novák Szilvia is a dobogó harmadik fokára állhatott fel súlycsoportjában.

Csak az idei felnőtt és korosztályos világversenyeket tekintve összesen harminc (!) érem (nyolc arany, nyolc ezüst és tizennégy bronz) a magyar mérleg!

 

BŐVEBBEN

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk