Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A ceglédi fürdő közelében még praktikusabb szállást foglalni

2019.11.08. 17:17 Rovat: Ceglédi programok
A ceglédi fürdő közelében még praktikusabb szállást foglalni (Fotó: Szebeni Dávid)

Ki ne akarna a ceglédi fürdő közelében megszállni? A Ceglédi termálfürdő 2000 óta várja a vendégeket, míg a mellett lévő Aquapark 2005-ben nyitotta meg kapuit.  A létesítmények mellett egy 19 000 négyzetméteres park és ligetes sétány található meg egy kis tóval. 

A környéken egész évben kulturális események sokasága várja a vendégeket. A kulturális programok mellett lovarda, borkóstolási lehetőség és gasztronómiai túrák is elérhetők a város programkínálatában. A fürdő területén gyógy-, élmény-, gyermek, úszómedencék találhatók meg. A fürdő területén sportpályák, animációs és kulturális programok, a gyerekeket játszótér várja. Ebben az évben adták át a parkban megtalálható futópályát is amelyet a helyi lakosság is kitörő örömmel fogadott. A többszintes fürdőkomplexumban a fedett épületben megtalálható egy gyógymedence, egy gyermekmedence és egy élménymedence is. A fürdő egyéb szolgáltatásai között súlyfürdőt, tangentor-kádakat, tornatermet, fizikoterápiás kezeléseket, masszázsokat vehetnek igénybe a vendégek. A kezelésekre nem árt jó előre időpontot foglalni, hiszen a közelben megtalálható szálloda és a kezelések népszerűsége miatt a szabad időpontok gyorsan betelnek.

 

A fürdő mellett megtalálható csúszdapark a kicsiket és a nagyokat is örömmel tölti el. A mini- és gyermekcsúszdák, a nagyobbaknak szórakozási lehetőséget kínáló meredekebb csúszdák mind megtalálhatók a létesítményben. A legmerészebb vendégeket várja a Kamikaze, a Hagyma és a Feketelyuk csúszda. A családosoknak a négysávos családi csúszda nyújthat örömteli perceket. 2017-ben adták át a Dragon csúszdát, amelyről 60 kilométer/órás sebességgel érkezhetnek a csúszda aljára a merészebbek. A csúszdapark csak a nyári időszakban tart nyitva, így jellemzően nyár elején, június környékén érdemes ide ellátogatni. Természetesen a fürdő egész évben nyitva tart és várja a vendégeket különleges szolgáltatásaival.

 

A ceglédi fürdő közvetlen közelében található meg az Apartmanpark és a Kemping, amely olcsó szálláslehetőséget kínál az ideérkezőknek. Számozott, árammal és részben ivóvízzel ellátott parcellákat lehet itt bérelni. A parcellákat hangulatos sövény választja el egymástól, így a családok más családoktól elszeparáltan pihenhetik ki az év fáradalmait. A kemping területén egy modern és új vizesblokk került átadásra, amelyben öltözőfülkék is megtalálhatók. A vizesblokkokat mozgássérültek is tudják használni. A kempingben megszálló vendégeknek kedvezményes fürdőbelépőt biztosítanak. A kemping területén ezen felül 4 db mobilházat is ki lehet bérelni, akik kicsit modernebb kempingezést álmodtak meg maguknak és családjuknak. A kis házak alapfelszereltségébe tartozik a konyha, a nappali, a zuhanyzó és a wc. Egy mobilházban maximum 7 fő elszállásolása oldható meg. Érkezés előtt érdemes a szállásokat lefoglalni akár telefonon keresztül is, hiszen főleg a nyári időszakban a kempingben lévő szabad helyek gyorsan megtelnek az idelátogató külföldi és magyar turistákkal.

Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk