Ceglédinfo

Hír, program

A BETÖRŐK ÉS A TOLVAJOK NEM MENNEK SZABADSÁGRA! - Ügyeljünk otthonunk biztonságára!

2019.08.23. 13:56 Rovat: Kékfény
 
(A kép illusztráció! / Fotó: Shutterstock)

Bár lassan közeledik a nyári szabadságolások vége, a betörők és tolvajok kihasználják még a nyár utolsó lehetőségeit. "Alkalom szüli a tolvajt", tartja a mondás, de az alkalmat ne teremtsék meg Önök! Az alábbiakban néhány olyan megoldásra teszünk ajánlást, melyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sértetté váljanak és rossz emlékeik maradjanak erről a nyárról.

  • Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg rokonukat, megbízható szomszédjukat a levélszekrényük rendszeres kiürítésére. A megtelt levélszekrény árulkodó jel lehet a tolvaj számára arról, hogy hosszabb ideje nem tartózkodnak a lakásban. Arra is megkérhetik megbízottjukat, hogy ne csak a virágokat locsolja meg, hanem az utcai függönyöket alkalmanként húzza el, kapcsolja be a rádió,- vagy tévékészülékeket.
  • Ne osszák meg a közösségi oldalakon azt, hogy éppen hol nyaralnak, nehogy ennek ismeretében váljon célponttá az otthonuk!


    ·  A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal az ajtókat is nyitva tartják. Értékeik védelme szempontjából nem jelent védelmet a szúnyogháló!

    ·  Ha napközben otthon tartózkodnak, vagy akár csak rövid időre hagyják el a lakásukat - vendégeiket kísérik ki, vagy éppen ismerőseikkel váltanak pár szót - akkor is mindig zárják be az ajtót!


  • A kertes házban lakók zárják a kapukat, illetve a ház ajtaját, ablakait, amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy pihennek!
  • Biztonságtechnikai üzletekben kapható mobil, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészülék, amely alkalmazható az udvaron, erkélyen lévő, vagy kempingezés során a sátorban, lakókocsiban elhelyezett értékek védelmére is. A hatósugarába kerülő mozgó tárgyak, személyek jelenlétét hangadással jelzi, használják ezeket!
  • Amennyiben strandon, fürdőben töltik szabadidejüket, lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőt! Abban az esetben. ha nincs, a parton hagyott értékekre felváltva vigyázzanak, soha ne hagyják őrizetlenül táskáikat, csomagjaikat! Figyeljenek egymásra és egymás értékeire, a lopás ezzel megelőzhető!

 

Ingyenesen hívható segélyhívó számok:

104, 105, 107, 112

 

         Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

                                                                               Bűnmegelőzési Osztály

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk