Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Európai Játékok: Lőrincz Viktor is bronzérmes lett!

2019.07.02. 11:24 Rovat: Sport
Fotó: nemzetisport.hu

Lőrincz Viktor győzelemmel kezdett a kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjának vigaszágán, majd a ceglédi birkózó a bronzéremért vívott mérkőzésen is nyert a minszki Európai Játékokon.

Sok izgalmat nem hozott az első másfél perc a vigaszágon Lőrincz Viktor és Nikolaj Dobrev csatáján, a mérkőzésvezető végül a szerbet intette passzivitásért, Lőrincz pedig egy pörgetéssel fejelte meg az intéspontot. Ráadásul miután kitolta ellenfelét a szőnyegről, már 4:0-ra vezetett.

 

A második menetben Lőrinczet intették, egyszer Dobrev is megpörgette lentről, de a magyar utána szépen kimenekült a szőnyegen kívülre. A BHSE birkózója így még mindig vezetett 4:3-ra, és hogy ne legyen miért izgulni, egy mögé kerüléssel lezárta a meccset. Lőrincz Viktor 6:3-ra nyert, és a horvát Ivan Huklekkel küzdhetett meg a bronzéremért.

 

Mindössze húsz perc telt el Lőrincz Viktor vigaszágas és bronzmérkőzése között, lihegett is a BHSE 87 kg-os kötöttfogású birkózója az összecsapás után. De mindezt a bronzérem birtokában tehette, ugyanis érett és taktikus versenyzéssel 7:1-re legyőzte a horvát Igor Hukleket. Az első intéspontot a horvát kapta, de utána lentről semmit sem tudott kezdeni a magyar versenyzővel. Lőrincz kitolással egyenlített, majd egy négypontos billentéssel fordítani tudott még az első menetben. A folytatásban jött előre a horvát, más választása nem is volt, de egy mögékerüléssel tovább növelte előnyét a magyar versenyző.

 

Az utolsó percet pedig emberfeletti erőfeszítéssel kibírta lábon Lőrincz Viktor, így utána boldogan ölelhette meg testvérét, Tamást: mindketten bronzérmet nyertek Minszkben.

 

Forrás: nso.hu

Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk