Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Gulyás Gergely: Cegléd az egyik legnagyszerűbb teljesítményt mondhatja magáénak

2019.04.16. 09:44 Rovat: Közélet
Cegléden járt a miniszterelnökséget vezető miniszter (2019. 04. 12.)

Cegléden járt Gulyás Gergely, aki Földi László országgyűlési képviselővel és Takáts László polgármesterrel áttekintette a megvalósult városfejlesztési eredményeket és a jövőbeli tervekről egyeztetett. A miniszterelnökséget vezető miniszter a megbeszélést követően ellátogatott a megújult Ordass-közbe, a tavaszi piac rendezvényére, valamint a dobmúzeumba és elismerően szólt az elért eredményekről.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A városlátogatást követő sajtótájékoztatón Takáts László elmondta, a megvalósított fejlesztéseken túl a jövőbe tekintve is sok elképzelése van a városnak, amelyeket szeretnénk megvalósítani. - Egy 38 ezres lélekszámú város vezetőjeként bízom abban, hogy a modern városok és a modern falvak program sikeréhez hasonlóan a hozzánk hasonló nagyságrendű városok is részesülhetnek célzott gazdaságélénkítési és fejlesztési forrásokban.

 

Az infrastruktúra és az utak fejlesztése, a várost elkerülő nagy forgalmú úthálózat, a kerékpárutak kiépítése, a kulturális-, oktatási- és középületek felújítása, az ipari területek fejlesztése során a kormányzat támogatja az igényeket - fejezte ki örömét a polgármester.

 

Földi László kiemelte a 4-es számú főút hazai forrásból megvalósuló fejlesztésének jelentőségét: - Ez a térség szempontjából kulcskérdés, mert már most látszik a fejlesztés hatása, hiszen komoly érdeklődés mutatkozik a térség iránt. Ipari üzemek, munkahelyteremtő beruházások jönnek létre. A másik fontos fejlesztési kérdés a Nagykőrös-Cegléd közötti kerékpárút megvalósítása. Ez mintegy másfél milliárd forintos beruházás, s bízom benne, hogy májusban, kormánydöntés alapján a jövő évi költségvetésben szerepel ez a fontos fejlesztés.

 

Az országgyűlési képviselő fontosnak nevezte még a Cegléd-Csemő kerékpárút megépítésének, valamint a Kossuth Lajos Gimnázium épületrekonstrukciójának megvalósítását, valamint kiemelte, hogy az elmúlt öt esztendőben mintegy 18 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett a térségbe.

 

Gulyás Gergely elmondta, Cegléd az elmúlt öt év fejlesztéseit alapul véve, az egyik legnagyszerűbb teljesítményt mondhatja magáénak. Ezt jól példázza az elmúlt öt esztendőben megduplázódó iparűzési adóbevétel, ami az ország gazdasági fejlődése mellett jól mutatja az élénkülés helyi hatását is. - Látszik, hogy a városnak világos koncepciója van a jövőre vonatkozóan, éppen ezért támogatjuk azt, hogy továbbra is Takáts László polgármester úr lássa el a városvezetői tisztséget. Ezért is jöttem, hogy őt egyértelműen és világosan a Fidesz támogatásáról biztosítsam, gratuláljak ahhoz a teljesítményhez és tevékenységhez, amit az elmúlt öt esztendőben magáénak mondhat.

 

A találkozón szóba került fejlesztési célok támogatása mellett a megszólalók kiemelték, a családok biztonsága, a megépült értékek megőrzése miatt fontos, hogy a májusi európai parlamenti választásokon mindenki támogassa a miniszterelnök által megfogalmazott értékeket.

 

Gulyás Gergely a találkozót követően részt vett az Antall József emlékesten.

 

Fotó: Szokolai Attila

Értékelés: 5/7

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk