Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Az édenkert mindenkinek jár, és könnyebben megteremthető, mint sokan gondolnák

2022.09.19. 17:22 Rovat: Gazdaság
Az édenkert mindenkinek jár, és könnyebben megteremthető, mint sokan gondolnák

Hogy mitől válik az udvari környezet paradicsomivá? Hogy miért annyira fantasztikus élmény kint, a szabad levegőn, a természet lágy ölén eltölteni az időt? Azért, mert ad. Energiát, lendületet, és olyan ingereket, amikkel aztán könnyebb tovább hajtani a hétköznapok mókuskerekét. Még jó, hogy ez az idill, ez a nem egyszer távolinak tűnő állapot egyszerűbben létrehozható, mint ahogy azt a legtöbben sejtik. Néhány stílusos, praktikus kellékkel, kiegészítővel nyomban belakható, otthonná varázsolható a tér, függetlenül attól, hogy mekkora kertről van szó.

Komfort az első helyen?

 

 

Igen! Az igazság az, hogy kivéve virágos és zöldségkertek esetén, azért az udvari kint lét elsődleges célja a pihenés. A napozóágyak pont ezért nem hiányozhatnak. A teraszon is jól mutat egyébként, de természetesen az udvaron is megtalálja a helyét. Tömör fából készült variációkon túl polyrattan alternatívák is elérhetőek, tehát a választék óriási. Nyilván ahhoz, hogy a tökéletes modell felbukkanjon a jelentkezők közül célszerű alaposan körbejárni az egyedi igényeket, és letisztázni azokat. Hogy mire gondolunk?

 

Az édenkert mindenkinek jár, és könnyebben megteremthető, mint sokan gondolnák

 

Például nem mindegy, hogy az ágynak megvan a fix helye, ahonnan kevésbé mozgatható, vagy olyan variáns a nyerő, ami könnyen összecsukható és adott esetben hordozható. Evidens, hogy a tömör fából remekelt verziók utóbbi célra nem alkalmasak, kivéve persze, ha erőnléti edzés a cipelés célja, de azért erre beláthatóan csekély az esély. Tehát ez az egyik lényeges szempont.

Aztán az egyéb funkciók meglétét is jó ötlet körbejárni, mert ma már könnyen választhatóak napernyővel felszerelt típusok is, szóval a kényelem a csúcsra járatható. Nyilván az sem mellékes, hogy mennyire időjárásnak kitett helyen tárolható az ágy. Akadnak olyan modellek, amik kifejezetten jól tűrik a meteorológiai anomáliákat, de előfordulhat az is, hogy ez a kitétel abszolút nem releváns, ebben az esetben az alapjáraton sérülékenyebb fajták is megfelelőek.

 

 

A tető is tető alá hozható?

 

Természetesen! A pavilon erre a legjobb kellék. Kisebb-nagyobb ponyvák is elérhetőek, azaz teljes mértékben az adott alapterületre szabható a vásárlás. Nyilván célszerű minél strammabb alternatívában gondolkodni, ami bírja a gyűrődést, és akár az időjárási viszontagságok elviselésétől sem retten vissza.

 

Az édenkert mindenkinek jár, és könnyebben megteremthető, mint sokan gondolnák

 

Azt azért mindenképpen kifizetődő taktika még a beszerzés előtt letisztázni, hogy állandó vagy ideiglenes modell az, ami a leginkább optimális? Ha a soron következő szezonban esélyes, hogy végig fel lesz állítva, akkor valóban a minőségi jellemvonások azok, amik prioritást élveznek, s ezek után következhetnek csak az esztétikumra vonatkozó jellemzők. Ideiglenes választásnál is nyilván a biztonsággal összefüggő tényezők nem szenvedhetnek csorbát, ez nem is kérdéses. Valamint minden esetben mérvadó, hogy mik azok a fizikai stílusjegyek, amik megjelennek, mert mégis a kert hangulatáról, atmoszférájáról van szó.

Ildomos például a különböző kerti bútorok, kiegészítők, kellékek stílusvilágát közös nevezőre hozni, mert így a végeredmény borítékolhatóan harmonikus és vonzó!

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk