Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Az alumínium állványok alkalmazásának előnyei

2022.04.05. 19:10 Rovat: Gazdaság
Az alumínium állványok alkalmazásának előnyei

Az alumíniumból készült állványzatok komoly népszerűségnek örvendenek a piacon. Ennek számos oka van, melyek közül néhányra igyekszünk majd ebben a cikkben is rávilágítani. Ami biztos, hogy ezek az eszközök biztonságos alapot nyújtanak a rajtuk dolgozók számára.

 

Az alumíniumból készült állványzatok komoly népszerűségnek örvendenek a piacon. Ennek számos oka van, melyek közül néhányra igyekszünk majd ebben a cikkben is rávilágítani. Ami biztos, hogy ezek az eszközök biztonságos alapot nyújtanak a rajtuk dolgozók számára.

 

 

A szakmunkák végzése során számos döntő tényező lehet képben, az egyik legfontosabb, alapvető faktor mégis mindig a biztonság. A munkát végzők egészségének és életének védelme elengedhetetlen minden feladat és folyamat során. Ebben fontos szerepe van a munkavégzés mikéntjének, de legalább ennyire mérvadó az alkalmazott eszközök minősége is. A nem megfelelően kezelt vagy épp hibás szerszámok súlyos sérüléseket is okozhatnak. Egyes eszközök pedig kifejezetten a biztonságos munkavégzést szolgálják.

 

Ezek közé az eszközök közé sorolható az alumínium állvány is. Bizonyára sokan, sok helyen futottak már bele az építkezéseken felállított állványokba. A magasabb pontokon végzett munkák során elengedhetetlen a biztonságos és stabil alap. Egy megfelelő minőségű gurulóállvány vagy állványzat pedig erre garanciát nyújt. A megfelelő alátámasztás okán a munkások pedig nyugodtabban koncentrálhatnak a munkájukra is és nagyobb általános biztonságban érezhetik magukat.

 

Miért éppen alumínium?

 

Az alumínium állványok alapanyaga értelemszerűen a könnyű- és puha fémnek számító alumínium. Épp ezért elsőre talán sokak szemöldöke felszalad, ha ezt az anyagot párosítjuk a munkabiztonság fogalmával. Alaptulajdonságai ellenére azonban az alumínium - így a belőle készült állványok is - strapabíró, stabil szerkezettel bíró anyag. És emellett ami talán a legfontosabb, hogy könnyű. Az alumínium állványok ebből fakadóan rendkívül könnyen mozgathatók és szállíthatók.

 

A mobilitás pedig a kivitelezési munkák során szintén esszenciális lehetőséggel bírhat. Az állványokat sok esetben kell egy munkaterületen belül is mozgatni. Arról nem is beszélve, hogy a különböző helyszínek között is meg kell oldani a szállításukat. A könnyűszerkezetes alumínium állványok a biztonság és a mobilitás kombinációjával lehetővé teszik a helytől független, biztonságos munkavégzést. E két faktor pedig minden szakember számára kiemelt fontosságú.

 

Az alumínium állványok alkalmazásának előnyei

 

Típusok és alkalmazási területek

 

Az alumínium állványok között is több típust találunk, attól függően, hogy milyen alkalmazási területen szeretnénk bevetni azokat. Alapesetben ez a három kategória a háztartási, a félprofi és az ipari állványoké. Ezek sok paraméterben eltérhetnek, de a leginkább szembetűnő az a maximális munkamagasság. A legalacsonyabb modellek a háztartási kategóriába sorolhatók. Ezek ténylegesen csak ház körüli munkákhoz, kertészkedéshez ajánlottak, a létrák kényelmes helyettesítői lehetnek.

 

A félprofi állványok azon szakemberek számára ajánlottak, akik már igénylik a magasságot, ugyanakkor fontos a költséghatékonyság és a könnyű szállíthatóság. Az ipari állványok pedig értelemszerűen a kínálat nagyágyúi. TÜV minősítéssel rendelkező, több méteres munkamagassággal rendelkező modellek. Esetükben a strapabíró, robusztus kivitel és a biztonságos közlekedés nélkülözhetetlen feltétel. Bármelyik típusból válasszunk is alumínium állványt, a biztonság garantált. A többi pedig csak rajtunk múlik.

 

Támogatott megjelenés

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk