Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ülésezett a testület

2022.01.21. 18:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Ülésezett a testület

Idei első rendes ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délelőtt, melyen közel 30 napirendi pontot tárgyaltak.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Az ülés elején megemlékeztek a január 8-án elhunyt egykori önkormányzati képviselőről, dr. Kecskeméti Mihályról, valamint Czinege Imre önkormányzati képviselő nemrégiben elhunyt feleségéről.

 

Döntött a testület a bölcsődék szünidei nyitva- és zárva tartásáról. Ennek értelmében a Dózsa György Úti Tagbölcsőde 2022. július 25-étől - 2022. augusztus 5-ig, a Deák Utcai Tagbölcsőde 2022. augusztus 8-tól - 2022. augusztus 19-ig zárva tart. A zárva tartás ideje alatt - külön szülői igény és megállapodás szerint - a két bölcsőde felváltva, folyamatos ellátást biztosít mindkét tagintézmény ellátott gyermekei számára. Az önkormányzat az előző években is kéthetes nyári zárva tartást engedélyezett a bölcsődékben a kisgyermeknevelők szabadságának kiadása, valamint az intézményi felújítási-karbantartási munkák elvégzése miatt.

 

A testület elé került a közétkeztetést végző Eatrend Kft. kérelme is. A szolgáltató a világjárvány okozta rendkívüli költségnövekedésre tekintettel a rezsi költségekre vonatkozóan 10 %-os áremelést kérelmezett. A grémium végül a közétkeztetési feladatok ellátásáról szóló szerződés szerint jelenleg érvényes nettó vállalkozási díjat a bölcsődék, óvodák és általános iskolák esetén 4.5 %-al, a Losontzi EGYMI és kollégium, középiskolák és Dózsa Kollégium esetén pedig 4.7 %-al emeli meg. A módosítások 2022. február 1-jétől lépnek életbe. Az ülésen elhangzott: ezt az emelést a későbbiekben az államtól vissza tudják igényelni.

 

Pályázatot nyújt be a város a Csengettyűs utca burkolatának felújítására az "Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása" pályázat keretében. A pályázat lehetőséget teremt belterületi utak felújítására. A pályázaton maximálisan igényelhető támogatási összeg 40.000.000 forint, amelyhez minimálisan 35 % önerőnek kell társulnia. Az ehhez szükséges pályázati önerőt, bruttó 21 millió forintot szavazta meg ma a testület. Erre a pályázati konstrukcióra a korábbi években is sikeresen pályázott a város. Ennek eredményeképpen 2018. év nyarán felújításra került a Rákóczi út Pesti út - Széchenyi út közötti szakasza, a Kossuth tér önkormányzati hivatal előtti útszakasza, 2019-ben az Összekötő út, 2020-ban a Kossuth Ferenc utca (Széchenyi út és Buszpályaudvar közötti szakasza), valamint 2021-ben a Szent Imre herceg utca (Pesti út és a Széchenyi út közötti szakasza) és a József Attila utca. A Csengettyűs utca felújítása bruttó 60 millió forint.

 

Lakó-pihenő övezetté nyilvánították a Horgász utcát (és Keszeg utcát). A Horgász utca lakói kérelmet nyújtottak be, az utca lakó-pihenő övezetté nyilvánítása érdekében. Az utcában a horgásztó közelsége miatt sokan közlekednek kerékpárral és gyalogosan, valamint az utcában sok kisgyermekes család lakik, akik a horgásztó közelében és az érintett utca érintésével a szomszédos zöld felületen játszanak és töltik szabadidejüket.

 

Döntöttek a polgármester idei évi illetményéről. A polgármesteri illetmény kiszámításának Mötv-ben rögzített módja 2022. január 1-jétől országosan módosult, ez tette indokolttá a döntést. A polgármester havi bruttó illetménye 2022. január 1-jétől: 1.105.000.- Ft. Megállapították az alpolgármesteri illetményt is: a polgármesteri illetmény 90%-ára tettek javaslatot, melyet a testület elfogadott. Az ülésen elhangzott: az 5000 fő alatti települések polgármesteri bérén kívül még nem tudni, hogy lesz-e állami kompenzáció az emelésben.

 

Javaslatot tettek az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának emelésére is. A 13 fő önkormányzati képviselő, ezen belül 4 fő bizottsági elnök, valamint 13 fő nem képviselő (külső) bizottsági tag vonatkozásában - a polgármesteri/alpolgármesteri illetmények és költségtérítések emelkedésére való hivatkozással - a tiszteletdíjak 30 %-kal történő emelésére tettek javaslatot. Ennek fényében a képviselő havi tiszteletdíja 157.000 - Ft, a bizottsági elnök havi tiszteletdíja - más bizottsági tagság esetén is - 140.000.- Ft, a bizottsági tag havi tiszteletdíja pedig - több bizottsági tagság esetén is - 70.000.- Ft, azaz hetvenezer forint. Emellett felkérték a Pénzügyi Bizottságot, hogy fogalmazzon meg határozati javalatot az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának évenkénti rendszeres felülvizsgálatára, valamint számítási módjának automatizmusra alapozott megoldására.

 

Pályázatot ír ki az önkormányzat a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság intézményvezetői beosztás 2022. október 1-től 2027. szeptember 30-ig történő ellátására, valamint a Széchenyi Úti Óvoda intézményvezetői beosztás 2022. augusztus 1-től 2027. július 31-ig történő ellátására. Ugyancsak pályázatot írnak ki a Kossuth Múzeum igazgatói beosztására 2022. július 1-től 2027. június 30-ig szóló betöltésére.

 

A Képviselő-testület döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk