Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Lőrincz Viktor ott van a legjobb négyben

2021.08.04. 14:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Lőrincz Viktor ott van a legjobb négyben

A tokiói olimpia kötöttfogású birkózóversenyében Lőrincz Viktor (87 kg) 1:1-re végzett a német Denis Kudlával, s az utolsó szerzett ponttal a magyar birkózó jutott az elődöntőbe. A Nemzeti Sport tudósítása.

 

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Lőrincz Viktor a negyeddöntőben a 26 éves német Denis Kudlával futott össze, akivel 2016-ban, Rióban is találkozott, csak azóta is rémálmaink vannak a közvélekedés szerint elcsalt bronzmeccstől...

Öt évvel később, azaz most Tokióban tiszta meccset birkóztak, nyert is a fiunk!

A mérkőzésidőből 4:40 volt hátra, amikor Lőrinczet leküldték parterbe (0:1), de 4:19-nél már talpon voltak ismét, és így nyomakodtak tovább 2:16-ig.

Akkor nyilván Kudla mehetett lefelé (1:1), de tíz másodpercen belül ismét talpról gyűrhették egymást - és mivel Lőrincz Viktor kapta a pontját később, ő volt előnyben, innen menedzselhette a meccset.

Ehhez képest 1:12-nél megint a németet küldték a földre, és habár akció ebből sem lett - sőt, Lőrincz majdnem hanyatt esett -, honfitársunk gyönyörűen lehozta a végét, a német hiába ugrott a fejére, tépkedte a vállát vagy nyúlt a hónaljába.

Lőrincz tehát revansot vett Kudlán, akitől öt éve a bronzmérkőzésen kapott ki emlékezetes módon, erős bírói ellenszélben.

"Az volt a lényeg, a kulcs, hogy annyival verjem meg, amennyi kell ahhoz, hogy az én kezem emeljék a magasba, ne vigyenek el az érzelmek, ne gondoljak az öt évvel ezelőtti mérkőzésre - felelte Lőrincz Viktor a múltkori csalásra visszautaló kérdésre. - Tudatosan készültem arra, hogy ha vele birkózom, akkor csakis a saját feladatomra koncentráljak. Ez sikerült is, irányítottam. Az meglepő volt, hogy a második menetben nem ugrott nekem. Éreztem, hogy az utolsó percre tartalékol, ott akar megfogni, de egy-két támadást kellett csak kivédenem. Az egyiptominak jobban örülök. Birkóztam vele Tatán, kellemetlen figura, nagyon jókat dob, vigyázni kell vele az elején, de a kondija nem az igazi, nekem viszont az az erősségem, úgyhogy a cél, hogy az akaratomat ráerőltessem" - mondta Lőrincz Viktor a Nemzeti Sportnak.

 

Az elődöntőben tehát az egyiptomi Mohamed Metvalli következik, magyar idő szerint a 11.15-kor induló blokkban.

 

(nso.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk