Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Milyen látnivalók várnak minket Várpalotán?

2021.07.23. 14:21 Rovat: Kultúra
Milyen látnivalók várnak minket Várpalotán?

Várpalota is egy izgalmas város, melyet érdemes felfedezni. Számos múzeum és egyéb látnivaló várja az idelátogatókat. Mielőtt azonban felkerekedünk, érdemes utána járni, hogy milyen látványosságok várnak minket, és hova érdemes ellátogatni. Természetesen nemcsak Várpalotát, hanem a környékét is érdemes ilyenkor alaposan megvizsgálni, hiszen Várpalota környékén is számos látnivaló vár minket, amelyek csak egy rövid autóútra vannak a várostól. Ha Várpalotán járunk mindenképp érdemes felkeresni a Trianon Múzeumot és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeumát.

A Tury vár is megér egy egész délelőttöt, hogy megismerhessük a város történelmét, de a Nádasdy-kastélyt is, mely az ország egyik legszebb neogótikus kastélya, ami Nádasdladányban található, nem messze Várpalotától. Azonban nemcsak múzeumokat és várakat látogathatunk meg, ha Várpalotán vagy a környékén járunk.

 

Ha már a természetbe vágyunk, akkor is számos látnivalót találunk

 

Ha egy kicsit eltávolodunk Várpalota belvárosától, akkor is számos érdekes látnivalót találunk, ezúttal a természetben. Felmehetünk például a Széchenyi Zsigmond Kilátóba Tésen, vagy meglátogathatjuk a Kikeri-tói gátat és hídját. A Helt-féle szélmalom is szintén Tésen van, tehát, ha a kilátónál kigyönyörködtük magunkat, és megcsodáltuk a tájat, akkor ide is ellátogathatunk. Ezek a látnivalók pár kilométerre fekszenek Várpalotától, de kényelmes távolságra a várostól, így egy rövid autózással már oda is érhetünk.

 

Ha pedig még Várpalotán és környékén maradnánk, de még mindig a természetben szeretnénk valami izgalmas látnivalót, arra is van lehetőség. A Bátorkői vár is Várpalota közelében van, ahogyan Várpalotai Homokbánya is. Ezeket a helyeket is érdemes felkeresni, ha a környéken járunk vagy Várpalotára terveztük az éves nyaralást vagy a kirándulást.

 

Hol szálljunk meg, ha egy hosszú hétvégét, vagy akár egy egész hetet is el szeretnénk tölteni Várpalotán?

 

 

Milyen látnivalók várnak minket Várpalotán?

 

Várpalota is tipikusan egy olyan város, ami számos látnivalóval kecsegtet minket, emellett a Balaton közelsége miatt ideális hely arra, hogy innen tegyünk kirándulásokat a környéken. Érdemes tehát nemcsak egyetlen gyors látogatásban gondolkodni, hanem akár hosszabb időt is eltölteni a Városban. Ilyenkor természetesen egy jó szállásra is szükségünk lesz. Amennyiben kötetlenül, a saját ritmusunkban szeretnénk felfedezni a várost és a környékét, akkor érdemes inkább apartmanban gondolkodni, mint például a Pe-Ki Lux Apartman Várpalota, ahol igényes környezet, kényelem és otthonos szállás vár minket.

 

Milyen látnivalók várnak minket Várpalotán?Támogatott tartalom.

Értékelés: 3.67/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk