Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ungvári Attila bízik az olimpiai kvótában

2021.04.13. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

Ungvári Attila a judósok antalyai Grand Slam-viadalán - amelyen igen sokat érő bronzérmet szerzett - mutatott formáját vinné tovább az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részében. A Ceglédi VSE 81 kilogrammos versenyzője a harmadik helyével ötszáz ranglistapontot gyűjtött, és így a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából ismét jó pozícióba került.

Ungvári Attila az M4Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: nagyon örül a bronzérmének, bár az a szerzett pontokat illetően nem ér fel egy döntős helyezéssel.

"Most azonban nem lehet megállás, van hátra három olimpiai kvalifikációs verseny, a mostani formámat kell azokra átmenteni, és csak úgy gondolni az elkövetkezendő időszakra, hogy sikerülnie kell ennek a dolognak, máskülönben nem tudom elérni" - utalt a tokiói olimpián való szereplésére.

Hozzátette: a törökországi versenyen sikerült minden külső tényezőt kizárnia, nem vitte el más a figyelmét, a bronzcsatában pedig lelkileg és taktikailag is sokat segített neki testvére, a versenyből addigra már kiesett Ungvári Miklós kívülről érkező biztatása, valamint szakmai tanácsai.

 

A jövő héten Lisszabonban Európa-bajnokságot, júniusban Budapesten pedig világbajnokságot rendeznek, továbbá egy Grand Slam-viadal vár még a judósokra. Ungvári Attila kiemelte: valószínű mindhárom hátralévő kvalifikációs versenyen elindul, bár erről még nem egyeztetett edzőjével, Bíró Tamással.

"Menet közben, valószínűleg az elért eredmények függvényében döntünk arról, hogy esetleg a kazanyi Grand Slam-viadalt kihagyom, az Európa-bajnokságon, valamint a hazai világbajnokságon való részvételen azonban biztos" - mondta.

 
Forrás: judoinfo.hu
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk