Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Felgyújtotta áldozatait a baltás gyilkos

2021.04.08. 18:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/Forrás: MTI)

Brutális fordulatot vett a segítségnyújtásnak indult favágás Nagykőrösön - az ittas terhelt egy apa-fia párossal végzett. A Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz, a bíróság pedig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A sértettek apa-fiú kapcsolatban álltak egymással.

 

2020. március 31-én a sértettek ház körüli munkát végeztek bérelt ingatlanjuk előtt. Eközben az ittas állapotban lévő gyanúsított, biciklivel közlekedett a ház előtti úton, majd cigarettát kért a két férfitól. A sértettek adtak neki, majd megkérték, hogy segítsen nekik a favágásban. Ezt a gyanúsított megtette, ám nem sokkal később - eddig ismeretlen okból - baltával fejbe ütötte az egyik sértettet, aki a földre esett és rövid időn belül elhunyt. Később a terhelt a másik sértettet is fejbe ütötte baltával, aki szintén a földre került, majd miután a gyanúsított elvette a bántalmazott mobiltelefonját, felgyújtotta a testét. Ezt követően az elhunytak táskáját is átkutatta, majd a bűncselekmény nyomainak leplezése céljából a másik sértett testét is felgyújtotta.

 

Tekintettel a várható büntetés súlyosságára, illetve arra, hogy a terheltnek állandó jövedelme, munkahelye nincs, szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a terhére rótt bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészi indítvány szerint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása is csak a letartóztatásának meghosszabbításával érhető el.

 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 9-ig.

 

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Budapest, 2021. április 07.

 

                     Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk