Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ki volt 2020 legjobb magyar judósa? - Ceglédiek a mezőnyben

2020.12.13. 23:02 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

A Judoinfo szerkesztősége immár tizenötödik alkalommal hirdeti ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Az idén - akárcsak az elmúlt hat évben - három kuratóriumi tag, illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számít majd. Szavazz, szerinted ki volt a legjobb 2020-ban!

Kurta, furcsa esztendőt hagyunk magunk mögött, olyat, amelynek nagy része rémálommal ért fel a judósok számára is. Nagy nemzetközi versenyekre alig került sor, de olykor még a közös edzésekről sem lehetett szó. Szerencsére nem csak rossz élményeket hozott 2020, nagy sikerekben is volt részünk, olyanokban, amelyeket éve múlva is jó szívvel kötünk majd össze a 2020-as esztendővel...

Az olimpiai kvalifikációs sorozat az év elején hamar félbeszakadt, de még belefért két szép magyar siker: Cirjenics Miklós bronzérmet nyert a düsseldorfi Grand Slam-tornán, Karakas Hedvig pedig harmadik lett Tel-Avivban, az izraeli Grand Prix-n.

 

Több mint féléves kényszerpihenő után Budapesten indult újra a judo: a Grand Slam Hungary különleges járványügyi intézkedések mellett, nézők nélkül zajlott. A judo magyarországi ünnepe volt így is, mi azonban reménykedünk benne, hogy ilyen körülmények között soha többé nem kell vendégül látnunk a világ legjobb judósait... Az első magyar Grand Slam két dobogós eredményt is hozott: Karakas Hedvid és Özbas Szofi is a dobogó harmadik fokára állhatott.

2020-ban az utánpótlás számára csak két korcsoportban rendeztek Európa-bajnokságot, mindkettőt Porecben, ragyogó magyar sikerekkel: a junior Eb-n Sipőcz Richárd arany-, Szegedi Dániel és Sáfrány Péter pedig bronzérmes lett, az U23-as kontinensbajnokságon Sipőcz Richárd a dobogó első, Vég Zsombor a második, Gőz Roland és Szigetvári Mercédesz pedig a harmadik fokára állhatott!

Az évvégi prágai felnőtt Európa-bajnokságon is elhangzott a Himnusz: Karakas Hedvig szép győzelmének tiszteletére! Az idei felnőtt és korosztályos világversenyeket tekintve összesen harminc nyolc érem (három arany, egy ezüst és négy bronz) a magyar mérleg - ez ugyan jócskán elmarad attól, amit az elmúlt években megszokhattunk, de ugyanez igaz volt a versenyek számára is...

Szavazós játékunk történetében 2014-ben új fejezet kezdődött: három fős kuratórium - amelynek tagja dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judós, Hajtós Bertalan, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok judós, és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője - állította össze a jelöltek listáját, s a végeredmény kihirdetésére is részben az ő szavazataik alapján kerül sor: a három kuratóriumi tag, illetve a közönségszavazás együttesen ad végeredményt. Az idén is ennek megfelelően hívjuk szavazásra olvasóinkat.

Szavazni 2020. december 31-én éjfélig lehet a judoinfo honlapján. Íme, a jelöltek, szigorúan ABC-sorrendben:

 

(Forrás: judoinfo.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk