Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Boldog születésnapot Cegléd Rádió!

2020.05.05. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Cegléd Rádió facebook

Már csak a hozzám hasonló korú idősebb emberek emlékeznek rá, hogy pontosan ma, (május 5-én) 23 esztendeje szólalt meg először az éterből a Cegléd Rádió 88, amelynek első stúdiója helyét márványtábla őrzi a Gál József Sportcsarnok folyosóján. Az adó ötletgazdája, kivitelezője a közismert stúdióvezető, BENE ISTVÁN volt.

Az adattár szerint az első dal az LGT Szól a rádiója volt. S elsőként SZATMÁRI GÁBOR ébresztette a hallgatókat pontos időjelzéssel, hírekkel és időjárás-jelentéssel. Majd azonnal köszöntötte a névnapjukat ünneplő Györgyiket és a születésnaposokat, kérve hogy az elsőt megillető ajándékért cserébe hívják a rádiót. Perceken belül csörrent a készülék, bizonyítva, hogy a műsor nem csak pusztába kiáltott szó, hanem hallgatják is.

 

BEKKER BERNADETT tv- és rádióriporter a diplomamunkájában a következőket írta a máig közkedvelt médiumról. "A Cegléd Rádió 88 adásának elindulásához nem csupán anyagi befektetésre, sok munkára, hanem az ehhez szükséges emberek szerencsés találkozására is szükség volt. Egy szegedi televíziós-rádiós és egy ceglédi reklámszakember közös gondolkozásából jött létre az első ideiglenes adás ötlete. A szegedi székhelyű Telekom Kft tulajdonában lévő Rádió 88 stábja már 1995 előtt is több alkalommal hozott létre ideiglenes rádióadásokat. Az ilyen háromnapos adások egyik állomása Cegléd lett. 1995. május 5-e. Reggel 6 órakor többhetes előkészítés után "történelmi" esemény következett be Cegléden: megszólalt a helyi rádió a 101,9 MHz-n. Az első megszólalás alapján rögtön tudható volt, a hallgatók is várták az eseményt. A műsorvezető felhívást tett közzé, telefonáljon olyan hallgató, aki aznap ünnepli név- vagy születésnapját, hogy tortával, virággal kedveskedhessenek neki. A telefon szinte másodpercek múlva meg is csördült és ezzel elindult az a telefonáradat, mely bebizonyította, a hallgatók legalább olyan izgatottan és érdeklődve várták a rádió megszólalását, mint a műsort készítő stáb."

 

Boldog szüüüüliiinaaapot kedves Cegléd Rádió!

 

Kőhalmi

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk