Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Környezetbarát kormányhivatali fejlesztés Cegléden

2019.12.14. 15:57 Rovat: Közélet
Környezetbarát kormányhivatali fejlesztés Cegléden

Felavatták a Fővárosi Kormányhivatal ceglédi épületét, ahol uniós forrásból valósítottak meg energiahatékonysági beruházásokat. A Családtámogatási Főosztálynak otthont adó ingatlanon elkészült homlokzat- és tetőszigetelésnek, nyílászárócseréknek és a kiépített napelemes rendszernek köszönhetően jelentős energia-megtakarítás érhető el - hangzott el az átadó ünnepségen, amelyen Földi László országgyűlési képviselő, dr. Csáky András, Cegléd polgármestere és dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatala igazgatója vettek részt.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00015 számú projekt keretében Budapest Főváros Kormányhivatala 15 épületének energetikai korszerűsítésére összesen 1,44 milliárd forint uniós forrást nyert el. Ebben a projektben modernizálták a Családtámogatási Főosztály ceglédi épületét is.

 

- A Földet gyermekeinktől kaptunk kölcsön, kötelességünk, hogy vigyázzunk rá - hangsúlyozta dr. Domokos Péter. A kormányhivatal igazgatója hozzátette: ezért egyes emberekként is tehetünk, de a jelen fejlesztés eredményeként a kormányhivatal is hozzájárul, hiszen az épületeink kevesebb energiát használnak. A ceglédi épület homlokzata mintegy 900 négyzetméteren kapott szigetelést, nyílászárókat is korszerűre cserélték, a tetőn pedig 93 napelem segítségével áramot termel - ismertette. Az állam, a kormányhivatal odafigyel az épületeire, hiszen azok a fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak hatékonyabban üzemeltethetők, de az itt dolgozók számára is színvonalasabb munkakörnyezetet biztosítanak - tette hozzá dr. Domokos Péter.

 

- Ma a családok kiemelt támogatásokban részesülnek. Meggyőződésem, hogy akik itt a Családtámogatási Főosztályon ezzel foglalkoznak, munkájukat nagy odaadással, nagy szeretettel végzik a családok érdekében - mondta Földi László, Cegléd országgyűlési képviselője. - Már az épület külső felújítása is hozzájárul, hogy az itt dolgozóknak jobb legyen a közérzete, bízik benne, hogy a jövőben a belső felújításra is sor kerülhet, és akkor lesz egy nagyon komfortos és szép épülete a kormányhivatalnak Cegléden.

 

A felújítás csaknem 155 millió forintból valósult meg öt hónap alatt, amely során folyamatos volt a munkavégzés az épületben.

 

Forrás: BFKH Sajtó

Fotó: Kisfaludi

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk