Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Csáky András Cegléd polgármestere - Maradt a Fideszes többség a testületben

2019.10.14. 17:52 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Dr. Csáky András független jelölt nyerte a ceglédi polgármester választást. A valasztas.hu eredményei szerint 6309 szavazatot kapott, ellenfele Takáts László a Fidesz-KDNP színeiben 5765 szavazatot szerzett. Cegléden a választási részvétel 48,30% százalékos volt. Az új Képviselő-testületet a Fidesz-KDNP 9, míg az ellenzék 5 képviselője alkotja.

"Azt gondolom, hogy mindenképpen a demokráciának a sikere az, hogy elmentek Cegléden ilyen sokan szavazni, hiszen magasabb a részvételi arány, mint öt évvel ezelőtt volt. Mindenképpen szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett a szavazáson, hogy élt a demokratikus jogával. Szeretném megköszönni azoknak, akik a szavazatukat rám, azaz a Fidesz-KDNP jelöltjére és a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeire adták. Szeretnék gratulálni Dr. Csáky Andrásnak, aki a ceglédiek akarata szerint a választásokat Cegléden megnyerte és jó munkát kívánok neki a következő öt évre." - mondta el a Ceglédi Városi Televíziónak adott interjújában Takáts László.

 

Dr. Csáky András a TV munkatársainak úgy fogalmazott: öröm számára, hogy a történelmi városnak a vezetője lehet az elkövetkező öt évben és nagyon szépen köszöni elsősorban azoknak, akik rá szavaztak, de mindenkinek, aki elment szavazni, mert ez a demokráciának az ünnepe. "Köszönöm azt, hogy nagyon sok javaslattal fordultak hozzám, köszönöm Takáts Lászlónak és a Képviselő-testületnek az elmúlt öt év munkáját és nagyon szépen kérem a választókat, hogy kísérjék figyelemmel a testület és az én munkámat. Meg fogom teremteni a lehetőségét annak, hogy folyamatosan a testületi üléseken, aki el akarja mondani a véleményét, az elmondhassa és nagyon szépen kérem a választópolgárokat, hogy keressenek ha valami gond van, nyugodtan fogalmazzanak meg kritikákat, hiszen az mindannyiunk épülésére szolgálhat. Nagyon szépen köszönöm a családomnak is, hogy támogatott ebben a küzdelemben és bízom benne, hogy sikeres öt év előtt áll a város."

 

Arra a kérdésre, hogy Fidesz többségű testülettel hogy fog majd dolgozni a következőket mondta: "Felnőtt emberek vagyunk; én úgy gondolom, hogy ettől a pillanattól kezdve a mandátum a jelölő szervezettől elválik, ettől a pillanattól kezdve minden képviselő a választópolgároknak és saját lelkiismeretének tartozik felelősséggel, ebből kiindulva én biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni."

 

A Képviselő-testület tagjai:

 

  1. vk: Hegedűs Ágota (Fidesz-KDNP)
  2. vk: Rimóczi Gábor (Fidesz-KDNP)
  3. vk: László Ágnes (Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület)
  4. vk: Klément György (Fidesz-KDNP)
  5. vk: Imregi Tibor (Fidesz-KDNP)
  6. vk: ifj. Károly Ferenc (Fidesz-KDNP)
  7. vk: Tarr Felicián (Fidesz-KDNP)
  8. vk: Takátsné Györe Anett (Fidesz-KDNP)
  9. vk: Kónya Ágnes (Fidesz-KDNP)
  10. vk: Ferenczi Norbert (Fidesz-KDNP)

 

A kompenzációs listán megválasztott képviselők száma:

 

dr. Czinege Imre (Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület)

Fehér István (Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület)

Földi Áron (Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület)

Magyar Károly (Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület)

Értékelés: 3/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk