Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Társkereséstől az első találkozásig

2018.11.11. 17:39 Rovat: Kultúra
Társkereséstől az első találkozásig

Napjainkban egyre több internetes társkereső oldal kínálja szolgáltatásait. 

Bakai Balázst, az Első Találkozás honlap megalkotóját és gazdáját kérdeztük e témában.

Milyen visszajelzések érkeznek a társkereső oldaladdal kapcsolatban?

Az esetek többségében pozitív. Örülök, hogy a legtöbben értékelik az oldalba fektetett munkámat. Természetesen vannak negatív vélemények is ezekből igyekszem tanulni. Az "elsotalalkozas.hu" oldalon minden száz százalékosan használható, azonban még koránt sincs készen. Nagyjából 2-3 évnyi szabadidős fejlesztés van még hátra, amíg elnyeri a végleges formáját, teljes funkcionalitását.

 

Mennyi aktívnak tekinthető felhasználó van jelen az adatbázisban?

Az Első Találkozás társkereső oldalt nagyjából 1 éve indítottam az útjára, és ez idő alatt több, mint 30.000 tag regisztrált. Az aktív társkeresők száma folyamatosan változik.

 

Naponta hány új párkereső regisztrál az oldalra?

A társkereső regisztrációs oldalán bárki számára megtekinthető, hogy az elmúlt 24 órában hányan váltak új taggá. Ez a szám a 2018. októberi adatok alapján, 150 és 250 között mozog naponta.

 

Mi az oka, hogy az Első Találkozás valóban ingyenes és nem korlátozza a felhasználók számára a valódi keresést és azt, hogy akár áttérjenek az e-mailben, vagy telefonon történő további kommunikációra?

Alapvetően két cél motivál, amiért az Első Találkozás társkereső létrejött és jelenleg is aktívan, napi szinten fejlesztem.  Az ingyenesség oka is itt keresendő. Létre akartam hozni egy olyan alkalmazást, amivel más embereknek tudnék valahogyan segíteni. Hogy miért? Azért, hogy legyen valami értelme annak, amit csinálok. A másik ok a szakmai fejlődés és tanulás.

Informatikus vagyok, de a jelenlegi munkám során inkább szakértői feladatokat látok el és mások által készített szoftverek optimalizálásában veszek részt.  Ennek során a fejlesztői és kreativitási vonal háttérbe szorult. Így jött az ötlet, hogy felépítek valamit teljesen egyedül, úgymond a nulláról.

A nagyfokú automatizmusoknak köszönhetően, egyedül látok el minden feladatot az oldal fejlesztése és üzemeltetése során, így a működési költsége is alacsony, ezért  ingyenes.

Valóban, az üzenetváltások során bármikor átmehetnek a társkeresők másik felületre (e-mail, messenger, viber, telefon). Azonban azt is látni kell, amíg az oldalon leveleznek, addig biztonságban van a kilétük és a személyes adataik is, viszont ha valakivel megosztottak egy telefonszámot, azt már nem lehet utólag visszacsinálni.

 

Hogyan keresgélhet a felhasználó a regisztrált személyek között?

Erre való a keresés menüpont, ahol különféle keresési feltételeket beállítva (pl.: életkor, magasság, dohányzási szokás, lakóhely távolsága, stb.) listázza a rendszer a társkeresőket. A másik opció pedig az egyes oldalakon megjelenő ajánlók, illetve a kapcsolatok menüpont, ahol láthatók a megtekintések, kedvelések és a kölcsönös szimpátiák is.

 

Kiket láthat egy adott felhasználó?

Az ellenkező nemű felhasználókat láthatja.

 

Milyen a nemek aránya?

40% - 60% a férfiak javára.

 

Van-e személyes visszacsatolás feléd, a honlap alkotója irányában az Első Találkozás oldalon regisztrált személyektől?

Szerencsére igen. Úgy tűnik, hogy a társkereső közösség is pozitívan értékeli az oldalt az interneten, és ez jó! Legtöbbször új funkciókat kérnek a párkeresők, melyeket folyamatosan végrehajtok a társkereső oldalon. Eddig szinte minden kérést megvalósítottam. Amiket még nem, azokat felvettem a fejlesztési feladataim közé. Ilyen kérés volt például a publikus csevegő, ahol megvitathatják egymással a párkeresők a tapasztalataikat, és akár randi tippeket is kérhetnek egymástól, vagy éppen a személyes napló, ahol szabadon írhatnak arról, mi történt velük a napokban. Habár az Első Találkozás mobil böngészővel is teljes értékűen használható, többen kérték, hogy legyen mobil app is. A kérés teljesen jogos, hamarosan ez is használható lesz.

 

Hogyan igyekszel kiszűrni, hogy valós adatok és személyek szerepeljenek az Első Találkozás oldalán?

Erre többféle módszert is használok, szoftveres automatizmusok és a manuális ellenőrzés révén, erről azonban nem szeretnék bővebben nyilatkozni. Ezek egyedileg kialakított stratégiák, melyek eddig nagyon jó arányban észrevették az alkalmi kapcsolatot kereső tagokat, de a rendszer is tanul folyamatosan.

 

A moderáció során milyen szempontok alapján törölsz, vagy figyelmeztsz olyan felhasználókat, akire jelzés, vagy panasz érkezett más társkeresők részéről?

Ez egyéni mérlegelés minden esetben, szerencsére ilyen viszonylag ritkán történik az előszűrési rendszer működése miatt.

 

Mi történik, ha valaki nem szeretné, hogy a neki nem szimpatikus személy adatlapját a továbbiakban "feldobja a gép"?

Minden felhasználó adatlapján van egy "nem érdekel" gomb, ha erre rákattint valaki, akkor többet nem fog a számára megjelenni az oldalon az illető és ezzel őt sem tekintheti már meg.

 

Kap-e értesítést a másik fél is az intézkedésről?

Erről nem kap értesítést. A megtekintésekről és a kedvelésekről lehet e-mail értesítést kérni.

 

Mi garantálja, hogy az Első Találkozás adatbázisából nem kerülnek illetéktelenek birtokába a felhasználók nem nyilvános adatai, levelezései?

Erre jómagam és szakmai múltam jelenthet alapvetően garanciát. Természetesen azt tudni kell, hogy nincs feltörhetetlen rendszer, ezért minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ennek az esélyét minimalizáljam. A kérdés inkább az, hogy mennyi energia befektetés kell ahhoz, hogy valaki hozzájusson az adatokhoz, és ha megvan, azzal mit tud majd kezdeni.

A fejlesztés korai szakaszától kezdve kiemelten kezelem a biztonságot a társkereső oldalon. Ez a fejlesztési folyamatom egyik fontos része. A szerver és az Első Találkozás társkereső alkalmazás többszörösen védett a legkülönfélébb támadási típusok ellen, valamint az adatbázisban is titkosítva tárolódnak az információk. Ha hozzá is jutna valaki az adatokhoz, azokkal így nem sokra menne.

 

Van-e már olyan visszajelzés, hogy az Első Találkozás segítségével tartós kapcsolat, házasság, esetleg gyermek született? Vannak-e "csúcsidőszakok" a társkeresésben?

Alapvetően arról vannak visszajelzéseim, hogy miért törlik a tagok magukat az oldalról, mivel erre mindig rá szoktam kérdezni. Azt elmondhatom, hogy elmúlt 1 évben minden nap, legalább 1 olyan pár volt az oldalon, akik itt találtak egymásra. Ha másért nem, akkor már ezért megérte.

Vannak csúcsidőszakok, ez tipikusan a karácsonyi időszak. Ezért az év végére idén is készülök egy kis meglepetéssel a társkeresőim számára, de ennél többet nem árulhatok el.

 

Mire ügyeljenek az Első Találkozás-ra regisztrálók az adataik, fényképeik közlése, kiválasztása során? Milyen plusz szolgáltatást kap itt a felhasználó a többi társkereső oldalhoz képest?

A társkeresők adatlapján személyes adatok és elérhetőségek adatvédelmi okok miatt nem szerepelhetnek, viszont a levelezés során, az első üzenetet követően bármilyen elérhetőség kiadható, habár ezt sosem javaslom az ismerkedés korai szakaszában az esetleges visszaélések elkerülése végett.

Érdemes mindig olyan profil fotót választani, amin a párkeresőnek jól látszik az arca és persze ne legyen napszemüveges, mert az ilyen fotók elutasításra kerülnek. Az oldalt kizárólag olyan komoly kapcsolatot keresők használhatják, akik fényképet is töltenek fel magukról.

Plusz szolgáltatásként említeném, például az adatlapok testreszabhatóságát, egyedi háttérképekkel, vagy akár a kedvenc filmek, zenék és könyvek bemutatási lehetőségével.

 

Tervezel-e programokat, melyeket szintén társkeresés céljából az Első Találkozás szervezésében vehetnének részt az érdeklődők?

2018-ban volt is két ilyen esemény, amit a társkeresőm egy aktív csoportja szervezett, ha nem is a párkeresés, inkább személyes baráti találkozás miatt. Az elmondásuk alapján jól sikerült és érdekes volt élőben is találkozni egymással a virtuális felület után. Kifejezett társkereső programok is lesznek majd a jövőben.

 

Hány személy dolgozik az Első Találkozás felhasználóinak kiszolgálásán?

Mindösszesen jómagam, és ezen nem is tervezek változtatni.

 

Mik a publikus tervek a közeljövőben az Első Találkozás oldal fejlesztésével kapcsolatban?

A napokban készítettem el egy ütemezést, ami a következő 3 év fejlesztéseit tartalmazza.

Amit elmondhatok, hogy több színt, vidámságot, érdekességet és egyediséget szeretnék belevinni a párkereső oldalra, hogy valóban minden tekintetben más legyen, mint a többi. Azt szeretném, hogy mindig legyen valami újdonság azoknak, akik az Első Találkozás társkereső oldalt választják. A legnagyobb tervem pedig az, hogy 3-4 éven belül az oldalam legyen a legaktívabb párkereső közösség Magyarországon. Mellékesen, ha sikerül valamelyest csökkentenem Magyarországnak a népességfogyását, azzal is elégedett lennék. A viccet félretéve, egy szerethető, használható és egy aktív oldal lenne az, amire azt tudnám mondani, hogy ezért megérte a sok munka.

Értékelés: 5/10

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk