Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Bűnügyi felügyelet alatt árulta a kristályt, a büntető ítélet kihirdetését bombariadóval odázta el

2019.01.29. 14:45 Rovat: Kékfény
(A kép illusztráció! / MTI fotó)

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki abonyi házára elrendelt bűnügyi őrizete alatt pszichoaktív anyagokat árult, továbbá az ellene folyamatban lévő büntető tárgyaláson az ítélet kihirdetését bombariadóval odázta el.

A bűnügy gyanúsítottja, egy abonyi férfi, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádlottként állt a Ceglédi Járásbíróság előtt. A férfi az abonyi házára rendelt bűnügyi felügyelet alatt állt 2017 decembere óta.

 

A gyanúsított 2018 elejétől kezdve az illegális forgalomban "kristály", "crac", "pára", és "herbál" fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagokat szerzett be. A pszichoaktív anyagokat napi rendszerességgel adta el a kialakult vevőkörének. Egyes vevői a férfi őrizetbe vételéig, 2019. január 24-ig 800.000 forinttól csaknem 1 millió forintig terjedő összegeket hagytak nála.

 

A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Ceglédi Járásbíróság 2018. november 16-ára tűzött ki tárgyalást. Fennállt annak lehetősége, hogy ezen a napon a bíróság ítéletet hirdet.

 

Azért, hogy ezt a tárgyalást ne lehessen megtartani, a férfi előző este áthívta magához egy ismerősét. Rábeszélte arra, hogy másnap reggel hívja fel telefonon a Ceglédi Járásbíróságot, és azzal fenyegetőzzön, hogy bombát robbant az épületben.

 

A gyanúsított társa így is tett. A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét, bombakutatóval átvizsgálták az épületet. Nem találtak robbanóanyagot, azonban a Ceglédi Járásbíróságon aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

 

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsított férfi esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon hagyva megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindez kizárólag a letartóztatásával akadályozható meg.

 

A Ceglédi Járási Ügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére. A nyomozási bíró egyetértett az ügyész állásponttal és elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Ügyészség sajtóközlemény

Értékelés: 4.5/4

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk