Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Nagykőrös és Csemő nyerték a Virágos Magyarország verseny fődíjait

2018.11.19. 12:39 Rovat: Közélet
Fotó: baon.hu

A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkiosztó gálájának pénteken Nagykőrös adott otthont. - A mai nap a győztesek napja, hiszen akik ma eljöttek, mind győztesek. Közös ünnepnap ez mindazoknak, akik beneveztek a Virágos Magyarország versenybe, tettek a településük, az ország fejlődéséért, gyarapításáért - mondta.

Ezt követően a rendezvényt szervező, a mozgalmat kezdetektől fogva támogató Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, dr. Guller Zoltán köszöntő beszédében kifejtette: a nevezések számát tekintve az idei rekordév a verseny történetében, ugyanis ez évben összesen 324 település vett részt a megmérettetésben.

 

A vezérigazgató kiemelte: a verseny immár jóval több egyszerű virágosításnál. - A kezdeményezés felhívja a figyelmet az egészséges környezet és a környezettudatosság fontosságára. Hozzájárul a természeti és épített örökségünk megőrzéséhez, gyarapításához és egy vonzó országkép kialakításához. A mozgalom azért is különleges, mert képes megmutatni a közösségek valódi erejét. A versenyen induló falvak és városok nagyban támaszkodnak a helyi közösségekre, akik saját forrásból szépítik és gondozzák környezetüket, a közös munka pedig kétségkívül összehozza az embereket - mondta.

 

A köszöntők után a díjak átadása következett, mely során a Város- és Faluvédők Szövetségének díját Baja, a Magyar Díszkertészek Szövetségének díját Felsőlajos, a Vasutas Települések Szövetségének díját pedig Kelebia nyerte. A Magyarországi Főkertész Szövetség az Év főkertésze díjat a házigazda település, Nagykőrös főkertészének, Vozárné Ragó Ildikónak ítélte.

 

A verseny fődíját az ezer fő feletti falvak kategóriában Csemő, az ötvenezer fő alatti városok kategóriában pedig Nagykőrös érdemelte ki. E két fődíjas település nyerte el a jövő évi Entente Florale Europe versenyre vonatkozó felkérőleveleket is, melyek révén nemzetközi mezőnyben is megmérethetik településük szépségét.

 

Forrás: baon.hu

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk